ide k'o ludo

Sve što Putin dotakne vrijedi zlata, a na cijeni su posebno njegove stvari iz jednog razdoblja života


100posto
23.07.2019.18:00
Sve što Putin dotakne vrijedi zlata, a na cijeni su posebno njegove stvari iz jednog razdoblja života
Reuters

sažeto

Na spomenutoj posjetnici ručno je također napisano nekoliko telefonskih brojeva


100posto
23.07.2019.18:00

Jedna od britanskih aukcijskih kuća najavila je prodaju osobnih stvari bivše britanske premijerke Margaret Thatcher,a početna cijena kolekcije iznosi oko 33.351 eura. No, osim bivše premijerke u velikom interesu kolekcionara su stvari od ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

Putinova vizitka

Getty Images

Prije nekoliko godina na internetu se u prodaji pojavila vizitka ruskog predsjednika. Na posjetnici, koja je tiskana 1990. ili 1991. godine, naznačena je tadašnja dužnost Vladimira Putina — Savjetnik za međunarodne odnose predsjednika Gradskog vijeća narodnih poslanika Lenjingrada. Naime, u to vrijeme današnji predsjednik bio je na dužnosti u Sankt Peterburgu.

Na spomenutoj posjetnici ručno je također napisano nekoliko telefonskih brojeva.  Vlasnik vizitke, koja je dobro očuvana, tražio je za nju 13.450 eura.

Papir s državnim grbom

Također još jedna stvar od Putina izazvala je veliki interes, iako bitno manju cijenu od 2.123 eura. Riječ je o papiru s državnim grbom, koji je predstavljao potvrdu o registraciji neke kompanije. Dokument je krajem 1993. godine potpisao tadašnji šef Komiteta za vanjske odnose u Saint Petersburgu. 

Reuters

Što se tiče stvari i aukcije od bivše britanske premijerke, sve te stvari je sakupio ubrzo nakon smrti jedan kolekcionar, koji je sada odlučio da se oprosti od njih. Među njima se nalazi i nekoliko odjevnih predmeta koje je ona nosila. Među odjevnim predmetima bit će i tamnoplavi kostim, koji je činila svilena košulja i vunena suknja modne kuće "Francois Neckar Couture of London". Početna cijena kostima je oko 2.668 eura. 

Vladimir Putin

aukcija

Margaret Thatcher

vizitka

newsletter

Prijavite se na Newsletter