mir, mir, mir krstičević kao nije kriv

Sve nas strah što li će nakon propalih izraelskih aviona, sada odabrati naši 'vrli' političari. Ako tko od stranih zemalja ima staru kramu, trenutak je da im se jave


100posto
14.01.2019.08:40
Sve nas strah što li će nakon propalih izraelskih aviona, sada odabrati naši 'vrli' političari. Ako tko od stranih zemalja ima staru kramu, trenutak je da im se jave
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Bit će zanimljivo pratiti što li će ovoga puta naši polilitičari izabrati


100posto
14.01.2019.08:40

Vlada danas održava sjednicu s jednom točkom dnevnog reda, a to je poništenje odluke o nabavi borbenih aviona. Nakon višemjesečnog prepucavanja Hrvatska je odustala od kupnje aviona, nakon što je Izrael priznao da ne može isporučiti avione u konfiguraciji s kojom je pobijedio na natječaju. Iako je SAD vrlo jasno od samog početka upozoravao da će avioni biti vraćeni u prvobitno stanje te da će iz njih biti izvađena izraelska nadogradnja, to niti jedna strana čini se nije shvatila ozbiljno. 

Propao posao težak 500 milijuna dolara

U priopćenju je američko veleposlanstvo naglasilo kako SAD svoje stavove otpočetka nije mijenjao te da su sve strane uključene u proces znale koji su uvjeti za prodaju aviona Hrvatskoj, iako su naši političari stalno tvrdi da oni nisu ništa o tome znali te je tako propao posao težak oko 500 milijuna dolara. O propalom poslu u ponedjeljak će raspravljati i Vijeće za obranu.

On kaže da nije kriv, a tko je onda?

Ministar obrane  Damir Krstičević za cijeli fijasko nije želio prezeti odgovor te stalno tvrdi da on nije kriv. Na natječaju je umjesto novih švedskih odabrao skuplje 30 godine stare izraelske avione, krato rečeno staru kramu za koju su mu Amerikanci rekli da će ih vratiti u prvobitno stanje, i do kraja je branio tu ideju - ali zamislite on nije odgovoran. Lako tako, bit će zanimljivo pratiti što li će ovoga puta naši polilitičari izabrati. 

SAD

Izrael

avioni

krstičević

migovi

newsletter

Prijavite se na Newsletter