Državnički posjet

Sve je spremno za Putinov dolazak u Beograd, ruski specijalci već su na terenu, a ispred Hrama ga očekuju obožavatelji


Mia Mitrović
15.01.2019.12:40
Sve je spremno za Putinov dolazak u Beograd, ruski specijalci već su na terenu, a ispred Hrama ga očekuju obožavatelji
REUTERS

sažeto

Vučić poručuje da je suradnja s Rusijom važna za budućnost Srbije, kao i dobri odnosi s Hrvatskom


Mia Mitrović
15.01.2019.12:40

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak stiže u državnički posjet Srbiji. kako pišu tamošnji mediji, sve je spremno za njegov dolazak, a čuvat će ga više tisuća policajaca, neki spekuliraju da bi ih moglo biti oko 7.000. Mjere sigurnosti na najvišoj su razini, a promet će u Beogradu tog dana biti posebno reguliran.

Priča se i da je iz Moskve već stiglo 250 najelitnijih ruskih specijalaca kao i osobno osiguranje ruskog predsjednika. Rusko osiguranje i specijalci detaljno pregledavaju sve izvore potencijalne opasnosti za sigurnost ruskog predsjednika, od klima uređaja i hrane do internetskih razgovora. Kao i uvijek kada u zemlju dođe ovako važan gost, bit će zatvoreni svi šahtovi, a snajperisti će pomno nadgledati situaciju s beogradskih krovova.

Profimedia

U osiguranju ruskog predsjednika sudjelovat će i vojska Srbije. Tri srpska miga pratit će predsjednički avion dok bude prelijetao Srbiju, a do tad će ga čuvati ruska protuzračna obrana. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uoči susreta kazao je kako je suradnja s Rusijom važna za budućnost zemlje i kako će s Putinom potpisati 21 sporazum.

U utorak ujutro poslao je i poruku mira Hrvatskoj kazavši kako su dobri odnosi dvije zemlje ključni za rješavanje zajedničkih problema u budućnosti bez obzira na različitu prošlost dva naroda.

Ispred Hrama Svetog Save Putina će dočekati oko 70.000 simpatizera Srpske napredne stranke i ruskog predsjednika. 

Vladimir Putin

Aleksandar Vučić

državnički posjet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter