Samo ne po njenim pločicama

Švaljek tjerala skejtere sa praga, a sad želi graditi veliki skejtpark u Zagrebu ▶️


Vid Barić
29.03.2017.13:00
Švaljek tjerala skejtere sa praga, a sad želi graditi veliki skejtpark u Zagrebu ▶️

sažeto

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu ljutila se na skejtere ispred svog ulaza jer su joj uništavali pločice, ali nema ništa protiv njih


Vid Barić
29.03.2017.13:00

"Nemam ništa protiv skejtera koji su sastavni dio urbane kulture. No, prečesto su svraćali kod mene što je rezultiralo stalnim pucanjem pločica koje je trebalo neprestano renovirati", požalila nam se Sandra Švaljek, komentirajući video koji smo nedavno objavili. U njemu se kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu raspravlja sa skupinom skejtera koji su se vozili pred njenom zgradom. Poručila im je tad da "odu rolati" kod gradonačelnika Milana Bandića preko puta.

Dodala nam je da joj je žao što nema kvalitetnih uvjeta za skateboarding u Zagrebu. Smatra to nedopustivim problemom. Tvrdi da je prestala raditi za Grad taman kad je htjela pokrenuti priču oko toga. 

Gospođa Švaljek kaže kako "jarunski skejtpark nije adekvatan jer je on više za bicikliste" te kako je Zagrebu svakako potreban novi skejtpark koji će biti stručno napravljen po skejterskim kriterijima.

"Kada bi mi uspjelo organizirati takav park za skejtere u Zagrebu, na otvorenje bi dovela Tonyja Hawka," izjavila je Švaljek. Hawk je nekada bio najuspješniji skejter na svijetu, a danas je sinonim za taj sport. Švaljek je spomenula i zanimljiv prijedlog rješenja kojega je vidjela tijekom posjete Parizu, a u kojemu je čitava ulica arhitektonski prilagođena skateboardingu koji je u tom dijelu grada legaliziran.

Zagreb

Jarun

skateboarding

skejt

Sandra Švaljek

skatepark

skejteri

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter