VIDEO: PREDIZBORNI INCIDENT

Svako malo neka žena Trumpa optuži za seksualno zlostavljanje. Zbog posljednjeg slučaja njegovi odvjetnici imaju pune ruke posla


Matej Devčić
12.07.2019.10:00
Svako malo neka žena Trumpa optuži za seksualno zlostavljanje. Zbog posljednjeg slučaja njegovi odvjetnici imaju pune ruke posla
Reuters

sažeto

Žena koja je sudjelovala u predizbornoj kampanji Donalda Trumpa optužila ga je da ju je pokušao poljubiti u usta


Matej Devčić
12.07.2019.10:00

Alva Johnson koja je sudjelovala u predizbornoj kampanji američkog predsjednika Donalda Trumpa ranije ove godine podignula je optužnicu protiv njega tvrdeći da ju je Trump pokušao poljubiti u usta.

Odvjetnici američkog predsjednika objavili su snimku zbog koje na površinu isplivavaju brojna pitanja. Naime, Johnson je kazala da ju je u incidentu iz 2016. Trump pokušao poljubiti u usta i da se, navodno, pomaknuo dovoljno blizu nje da je mogla osjetiti njegov dah, navodi se u sudskim dokumentima.

Johnson je kazala da je pokušala izbjeći poljubac u usta tako što je okrenula glavu udesno te da ju Trump ipak poljubilo u jedan dio njenih usana. Ovaj događaj navodno se dogodio u kamperu koji se nalazio u Tampi na Floridi.

"Na snimci se vidi nevin trenutak"

Inače, Johnson je bila zadužena za kampere koji su se koristili kao pokretni uredi u Trumpovoj kampanji za predsjednika. Jedan od Trumpovih odvjetnika, Charles Harder objavio je snimku za koju su on i odvjetnici od Johnson ustvrdili da prikazuje incident.

Na snimci koja traje 15 sekundi vidi se da je Trump poljubio Johnson u obraz, no nejasno je jesu li njihove usne imale kontakt. Trumpov odvjetnik kazao je da se na snimci vidi "nevin trenutak između posvećenog člana kampanje i kandidata za kojeg je radila" te da snimka pokazuje kako Johnson nema legitimne dokaze za svoje tvrdnje.

Harder je kazao kako je Johnson lagala sudu te da je nakon tog susreta na kojem se dogodio navodni incident Johnson imala samo pozitivne komentare o Trumpu. Njeni odvjetnici pozvali su sud da im dozvoli da detaljnije ispitaju dokaze. "Zadovoljni smo jer smo dobili dokaz onoga što je gospođa Johnson tvrdila u tužbi", kazao je Hasan Zavari, jedan od odvjetnika Alve Johnson.

Trumpa optužila za diskriminaciju

Nakon objave snimke, njeni odvjetnici su podnijeli sudski dokument u kojem se navodi da "snimka pokazuje ono što je gospođa Johnson tvrdila da se dogodilo: neželjeni poljubac od optuženog Tumpa" te da su Trumpovi odvjetnici "maknuli" važne informacije sa snimke.

"Bez odgovarajućih metapodataka za video snimku, gospođa Johnson ne može utvrditi tko ga je snimio, kada je on snimljen te druge važne informacije", navodi se u sudskom podnesku.

Johnson, koja je prethodno bila pristaša demokrata, u tužbi je navela i da je bila manje plaćena od bijelaca koji su imali ista zaduženja u kampanji te je optužila američkog predsjednika i za diskriminaciju.

Yuri Gripas/REUTERS

Desetak žena optužilo Trumpa za seksualno zlostavljanje

Prije nešto manje od mjesec dana američka spisateljica i kolumnistica Elizabeth Jean Carroll optužila je američkog predsjednika Donalda Trumpa da ju je prije 23 godine seksualno zlostavljao u kabini robne kuće u New Yorku.

Bijela kuća porekla je njene navode te poručila da se radi o "potpuno lažnoj i nerealističnoj priči koja je izašla 25 godina nakon navodnog napada i stvorena je da bi se predsjednika prikazalo u lošem svjetlu", a optužbe je odbacio i sam Trump. Najmanje desetak žena je u posljednjih par godina optužilo Trumpa zbog seksualnog zlostavljanja, no on je sve tužbe demantirao.

Donald Trump

seksualno zlostavljanje

snimka

diskriminacija

Alva Johnson

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter