kao da su učili od braće Trotter

Ružičasti pogled na svijet: Svaki drugi milenijalac očekuje da će jednog dana biti milijunaš!


Daniel Radman
17.06.2018.09:00
Ružičasti pogled na svijet: Svaki drugi milenijalac očekuje da će jednog dana biti milijunaš!
Profimedia

sažeto

Dok su iznimno ambiciozni na poslovnom planu, mladi Amerikanci nemaju toliko velike planove za obitelj


Daniel Radman
17.06.2018.09:00

Iako duguju čak trilijun dolara za studentske kredite, američki milenijalci su jako optimistični kad je riječ o njihovoj budućnosti. Naime, više od polovice ih očekuje kako će jednog dana postati milijunaši. Makar, među njima postoji i ona depresivna skupina – petina ih ne vjeruje da će vratiti novac za fakultet, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD-u.

Posebno optimističan je muški dio, njih 70 posto očekuje život milijunaša, dok se istome nada "samo" 38 posto cura. Da će se to dogoditi do njihove tridesete godine vjeruje sedam posto ispitanih, 19 posto ih smatra da će se obogatiti do četrdesete, a 16 posto do pedesete godine. Četiri posto se izjasnilo da su već milijunaši.

No, kako je istraživanje financirala brokerska kompanija, naručitelji su postavili pitanja i oko ulaganja i štednje, a na tim područjima se milenijalci nisu iskazali.

iStock

"Ovo je financijski optimistična grupa koja se osjeća pozitivno kad je riječ o ekomoniji, tržištu rada i vlastitim planovima. Međutim, morat će razviti navike štednje i ulaganja koje će im pomoći da dosegnu neke prilično velike ciljeve", rekao je J.J. Kinahan, voditelj marketinga brokerske tvrtke koja je naručila istraživanje.

Da imaju nekog utemeljenja u optimizam pokazuju izvješća kako stopa diplomiranih osoba u SAD-u nikad nije bila viša. No, dok su iznimno ambiciozni na poslovnom planu, mladi Amerikanci nemaju toliko velike planove za obitelj. Četvrtina ih smatra da se nikad neće vjenčati, dok trideset posto ne očekuje da će imati djecu.

Istraživanje je provedeno na 1500 ispitanika između 21 i 37 godina na reprezentativnom uzorku, a moguća odstupanja iznose najviše 2.5 posto.

novac

milenijalci

milijunaši

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter