Video: Nećeš razbojniče!

Svaka čast na presudi, lažnog taksista sud strpao u zatvor na osam mjeseci jer je opelješio turiste


Valerija Bebek
23.11.2018.20:00
Svaka čast na presudi, lažnog taksista sud strpao u zatvor na osam mjeseci jer je opelješio turiste
Youtube Screenshot

sažeto

Sud u Parizu prevaranta koji je bio neugodan prema tajlandskim turistima osudio je na osam mjeseci zatvora


Valerija Bebek
23.11.2018.20:00

Sud u Parizu lažnog vozača taksija osudio je na zatvorsku kaznu u trajanju osam mjeseci jer je od Tajlandskih turista zahtijevao 247 eura (1844 kuna) za vožnju od aerodroma.

Par s Tajlanda koji je doputovao u Francusku snimio je dio svađe s čovjekom koji ih je vozio i to su objavili na YouTubeu. Vožnja od aerodroma Roissy Charles de Gaulle do centra Pariza košta otprilike 45-55 eura (335-410 kuna).

Par mu je ponudio iznos od 200 eura zbog čega ih je pustio van iz auta. Kasnije identificiran samo kao Enock C, vozač je osuđen zbog prevare i iznude koja uključuje i prijetnju javlja BBC.

U videu je tvrdio da radi za privatnu taksi službu koja se u Francuskoj naziva Chauffeur Privé. Kako je inzistirao da mu plate 247 eura, par ga je nagovorio da im otključa stražnja vrata i pusti ih van kod policijske postaje.

Tajlanđanin Charkrid Thanhachartyothin tijekom vožnje tražio je da vidi njegovu licencu, a vozač je pokazao neki dokument. Kasnije na sudu zanijekao je da je član taksi udruženja, što je kasnije potvrdila i mreža VTC drivers.

Kada su očajni turisti ponudili da plate 180 eura za vožnju, vozač je postao agresivan i zahtijevao je 200 eura. Pariški sud odlučio je propisno kazniti ovog varalicu, koji ne samo da je opelješio par s Tajlanda, nego im je i udario mobitel, vozio ih brzo kroz grad zahtijevajući novac, u zaključanom automobilu. Definitivno to nije slika koju iti jedan turistički grad želi poslati o sebi u svijet.

zatvor

Pariz

turisti

taksi

prevare

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter