JOŠ MALO SE TRESEMO

Sutra nas čeka zadnji val polarne hladnoće, od petka kiša i rast temperature


Mia Peretić
28.02.2018.08:35
Sutra nas čeka zadnji val polarne hladnoće, od petka kiša i rast temperature
Cropix

sažeto

Vrhunac vala polarne hladnoće očekuje se u četvrtak kada se spuštamo i do 20 ispod nule, a od kraja tjedna predviđa se velika promjena vremena


Mia Peretić
28.02.2018.08:35

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda  kaže da će danas biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te jako hladno. U unutrašnjosti će više oblaka biti tijekom prijepodneva, a mjestimičnog, slabog snijega bit će uglavnom u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku zemlje i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak tijekom dana u slabljenju.

Najviša dnevna temperatura zraka između -10 i -5 u unutrašnjosti te uglavnom od -2 do 3 °C na obali i otocima.

U Zagrebu i okolici djelomice sunčano i vrlo hladno. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između -7 i -5 °C.

"Budite spremni na hladnoću i izrazito niske temperature. Zdravstveni rizik moguć je kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od nadležnih službi", upozorava DHMZ. 

U četvrtak se očekuje vrhunac polarnog vala, a već od kraja tjedna temperature će rasti, u idućih tjedan dana ponegdje i do 16 stupnjeva. 

vrijeme

hladnoća

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter