NOVI DETALJI

Supruga nasilnog HDZ-ovca: 'Dok je mene tukao ljubavnici je kupovao stan. Više ne spava u našoj kući, ali dolazi ostavljati prljavo rublje'


Juraj Filipović
11.10.2017.22:00
Supruga nasilnog HDZ-ovca: 'Dok je mene tukao ljubavnici je kupovao stan. Više ne spava u našoj kući, ali dolazi ostavljati prljavo rublje'
Screenshot/RTL/Cropix

sažeto

"Kod njega moral ne postoji, jer da ga ima već bi se posvetio svome životu, a ne se samo dalje ukopavao u laži. Odavno bi dao ostavku na svoju funkciju"...


Juraj Filipović
11.10.2017.22:00

Prošlo je točno osam dana otkako je požeško-slavonski župan i istaknuti HDZ-ovac, Alojz Tomašević, priveden na policijsko ispitivanje zbog sumnje na obiteljsko nasilje koje je počinio prema supruzi Mari Tomašević.

'On je nemoralan čovjek'

Protiv Tomaševića policija je podigla dvije kaznene prijave, jednu zbog obiteljskog nasilja i nanošenja tjelesnih ozljeda, a drugu zbog neovlaštenog posjedovanja pištolja. Također je i dobio zabranu prilaska supruzi.

Mara je nakon nemilog incidenta, u pratnji policije, pregledana u požeškoj bolnici gdje su joj ustanovljene lakše ozljede i podljevi na području nadlaktice.

Ona trenutno boravi u obiteljskoj kući u Požegi sa snahom, sinom i njihovo troje djece, a prije toga nekoliko dana provela je u inozemstvu. Naime, ona radi u kuhinji jedne lokalne škole pa je zajedno s učenicima i profesorima otputovala na ekskurziju.

Tvrdi da ne zna gdje joj se suprug nalazi, ali dodaje kako je čula da je otputovao u Poljsku na konferenciju koja okuplja lokalne političke dužnosnike.

Mara Tomašević smatra da njezin, još uvijek zakoniti suprug, neće podnijeti ostavku na mjesto župana.

"Grčevito će se boriti za poziciju, ali sve ovisi o vrhu stranke i toga hoće li Andrej Plenković uspjeti svojim autoritetom utjecati na njega, a mislim da bi trebao jer u protivnom štiti nasilnika i nevjernika", kazala je gospođa Tomašević u razgovoru za 100posto.

Dodaje kako Alojz nikada nije bio moralan čovjek.

"Kod njega moral ne postoji, jer da ga ima već bi se posvetio svome životu, a ne se samo dalje ukopavao u laži. Odavno bi dao ostavku na svoju funkciju", zaključuje te napominje kako je takvo ponašanje uvjetovano njegovom financijskom situacijom budući da je Tomaševićeva trenutna plaća iznimno visoka.

"On ima samo mirovinu koju je zamrznuo, no ona nije ni približno dovoljna za pokrivanje svih njegovih kredita i obveza".

U spor će ući bez odvjetnika jer nema novca

Na naše pitanje je li se s ikim iz Tomaševićeve rodbine čula ili vidjela, kaže da nije i da nema namjeru.

"Oni su svi oduvijek bili na njegovoj strani prigovarajući meni da nisam dovoljno dobra žena i majka. Jedna od njegovih sestara govorila je da sve izmišljam i da nije istina da Alojz ima ljubavnicu. Međutim, njegova druga sestra je shvaćala o kakvom se problemu radi svih ovih godina. Stalno mi je ponavljala da će s njim popričati i pokušati ga primiriti, ali izgleda da od toga nije bilo ništa", drhtavo pripovijeda Mara Tomašević.

Nije nam krila da prolazi kroz teško razdoblje pa se kroz razgovor osvrnula i na djecu.

"Mediji su krivo prenijeli da mi djeca ne daju podršku. Moja djeca su izvrsna i oduvijek su me podržavali u namjeri da se riješim nasilnika. Jedino što su mi zamjerili je moje iznošenje u javnost konkretnog događaja, ali ja više nisam mogla trpjeti. To mi je bio jedini spas. Djeca su mi govorila da se maknem od njega. S njim su samo jednom pokušali pričati i to u vezi ljubavnice, ali tada je planuo i odbio takav razgovor navodeći da to nije njihova stvar", u dahu je rekla naša sugovornica.

Mara nam kaže kako im brak nije funkcionirao posljednje dvije godine. Tri puta je, kaže, dolazila na sudska ročišta zbog rastave koju je zatražila, ali on se nikada nije pojavio. To ju je koštalo mnogo novca i sada je odlučila u cijeli spor ući bez odvjetnika. Jednostavno nema novca i ovako, uvjerava nas, jedva preživljava.

"Prvi put sam se odlučila rastati kad me je istukao bez ikakvog razloga. Govorio mi je da sam glupa krava i da će me ubiti. Kad sam ga zatekla s ljubavnicom prvi put krenuli su veliki problemi. Na sami spomen njezinog imena on bi me ošamario ili bacio bocu u zid. Držao ju je kao na pladnju, a ja bih bila u modricama".

'Kupovao je stan ljubavnici dok je mene tukao'

U nikakvom se budućem scenariju ne vidi više u bilo kakvom obliku suživota s Alojzom, naročito jer je boli njegova ljubavnica i hvalisanje njome.

"Već mjesecima se u Požegi priča da je moj muž u Zagrebu, u Jurišićevoj ulici kupio stan Ivoni Takač, svojoj ljubavnici i predsjednici požeškog HSLS-a. Saznala sam da je riječ o kompenzaciji s jednim poduzetnikom iz našeg grada. Takve stvari me bole, jer sam ga mjesecima molila da meni i djeci osigura stambeni prostor i da se rastanemo. On nije htio, zlostavljao me i vodio paralelni život. Ali kad sam to sve shvatila odlučila sam da se nikada iz ove kuće neću maknuti, osim ako me ne isplati. Kuća je zajednička", potresena je Mara.

Od fizičkog nasrtaja na nju, koji se dogodio 2. listopada nije vidjela supruga, ali on je ipak ulazio u obiteljsku kuću.

"Ja ga nisam susretala, nije spavao u našoj kući, ali više puta sam ovih dana pronalazila njegovo prljavo rublje. Vidjela sam da je uzimao odjeću i obuću", kaže ona.

HDZ

obiteljsko nasilje

Alojz Tomašević

Požega

detalji

Mara tomašević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter