SDP-OVKA O SLUČAJU NASILNOG ŽUPANA

'Supruga je kolateralna žrtva, HDZ-ovcima je trebao samo dodatni razlog za raspuštanje organizacije'


Juraj Filipović
04.10.2017.17:55
'Supruga je kolateralna žrtva, HDZ-ovcima je trebao samo dodatni razlog za raspuštanje organizacije'
Facebook

sažeto

Njezina objava izazvala je lavinu reakcija i komentara, a pojedini mediji konstatirali su kako je "stala u obranu nasilnog HDZ-ovca"


Juraj Filipović
04.10.2017.17:55

SDP-ovka Zrinka Starešinić osvrnula se u svojoj Facebook objavi na slučaj HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića, koji je u ponedjeljak ispoljio fizičko nasilje prema supruzi zbog čega je bila podvrgnuta čak i liječničkom pregledu. U utorak ujutro Tomašević je priveden u policiju na ispitivanje, a isti dan je vrh HDZ-a raspustio požeško-slavonsku organizaciju. U konačnici, sve bi moglo rezultirati kaznenim postupkom protiv samog župana.

Starešinić je, podsjetimo, bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, a pažnju šire javnosti zaplijenila je početkom prošle godine kada je priopćila da će se kandidirati za predsjednicu SDP-a. Međutim, svoju kandidaturu je brzo povukla, a kao razlog navela je prljavštinu, laži i pritiske koji su se izvršili na nju i njezinu obitelj.

Facebook status prenosimo u cijelosti:

"Bit ću možda šovinista, ali nasilje od dvije godine od zatražene rastave, pa što se nisi rastala nego si iako dobijaš batine ostala u braku? Ako ima ljubavnicu zašto onda nisi otišla? Čekati da završi prvi mandat pa pokretati nešto? Mislim da je ovdje priča negdje u sredini, motivi za ovo sve vuku neke dublje probleme, osobno poznajem Lojzu i nikada iz njegovog ponašanja nebi iščitala da je nasilnik!", napisala je Starešinić na Facebooku.

Screenshot/Facebook

Njezina objava izazvala je lavinu reakcija i komentara, a pojedini mediji konstatirali su kako je stala u obranu nasilnog HDZ-ovca.

Kontaktirali smo je s ciljem da nam pojasni poantu svoga statusa.

"Nema uopće govora da sam branila Tomaševića, to su zlonamjerni i degutantni komentari ljudi koji su moj status iščitali na sebi svojstven način i plasirali ga u medije", odgovorila nam je Zrinka Starešinić.

Starešinić je inače rođena Požežanka i tvrdi da poznaje veliku većinu stanovnika tog grada kao i politička zbivanja u toj sredini.

"On za svoje nasilje treba odgovarati, a ja sam objavom samo htjela kazati kako je istina uvijek negdje na pola. Mislim da je nesretna supruga Alojza Tomaševića tek kolateralna žrtva u cijelom igrokazu", tvrdi ona.

Na upit da nam pojasni što misli pod konstrukcijom "kolateralna žrtva" kazala je: "Svatko tko prati politiku trebao bi znati da Andrej Plenković već duže vrijeme želi raspustiti požeško-slavonsku organizaciju HDZ-a, a naročito zbog posljednja dva skandala. Prvo je Tomaševićev zamjenik, Vedran Neferović, prije nekoliko mjeseci pretukao novinara lokalnog portala, pa je Franjo Lucić pokušao podmititi novinara Telegrama Dragu Hedla. To su incidenti koji su uznemirili vrh HDZ-a. Mislim da je Mara Tomašević izabrala dobar tajming za plasiranje svoje priče u javnost i to, vjerojatno, u dogovoru s HDZ-ovim operativcima. Samo im je trebao dobar razlog za konačnu odluku o raspuštanju organizacije".

Dodala je i još jednom potvrdila kako Alojza Tomaševića dugo poznaje i da joj se nikada nije doimao kao nasilan ili agresivan čovjek.

Napomenimo, Mara Tomašević u razgovoru za Jutarnji ispričala je da od ranije trpi fizičko i psihičko nasilje.

"Bilo je puno situacija u kojima bi me počeo daviti, polupao mi je mobitel, jednom mi je razbio nos, oko, prijetio da će me ubiti... ", kazala je i dodala da supruga ranije nije prijavila zvog toga što su je svi u okolini od takve namjere odgovarali govoreći joj da će na taj način upropastiti muževu karijeru.

"Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti kako ne bi imao problema jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada kad je ponovno izabran za župana. Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana. Nisam dobila nikakav odgovor. Sada se u meni nešto prelomilo i ne želim više skrivati ono što znaju svi u Požegi", priznala je Mara Tomašević, dodavši i da je jučer poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu da joj prilazi na manje od pet metara.

Facebook

SDP

obiteljsko nasilje

Alojz Tomašević

Požega

Zrinka Starešinić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter