ISTRAGA JE ZAVRŠENA

Šunjerga kazneno prijavljen za okrutno ubojstvo roditelja


HINA
27.03.2017.21:05
Šunjerga kazneno prijavljen za okrutno ubojstvo roditelja
Facebook/Tin Šunjerga

sažeto

Završeno je kriminalističko istraživanje nad Tinom Šunjergom. Protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog okrutnog ubojstva roditelja, a protiv trojice njegovih prijatelja je također podignuta kaznena prijava zbog neprijavljivanja zločina


HINA
27.03.2017.21:05

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim Tinom Šunjergom osumnjičenom da je okrutno ubio svoje roditelje, te je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku.

U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije u ponedjeljak kasno poslijepodne dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom osumnjičenom za teška ubojstva 45-godišnjeg oca i 46-godišnje majke, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Točno po isteku 24 sata nakon što je u nedjelju nekoliko minuta prije 19 sati mladić uhićen, Šunjergu je policija uz kaznenu prijavu predala pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka u Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Sumnjiče ga da je u subotu između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj, zbog toga što se nisu slagali s njegovim ponašanjem, na okrutan i podmukao način usmrtio svoje roditelje vatrenim oružjem, koje je njegov otac legalno posjedovao i čuvao u sefu na zakonom propisani način. Mladić je do oružja došao provalom u sef, navodi se u priopćenju.

Uhićen je nakon policijske potjere u Tribunju.

Dovršeno i kriminalno istraživanje nad mladićevim prijateljima koji zločin nisu prijavili

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom, osumnjičenima za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela. Oni nisu prijavili ubojstva u Čistoj Velikoj iako su znali da je počinjeno teško kazneno djelo i da bi njihova prijava omogućila ili znatno olakšala otkrivanje djela i počinitelja, navodi policija.  

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 18-godišnjak i 20-godišnjak će, uz kaznenu prijavu istom Državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku, dok je osumnjičeni maloljetnik kazneno prijavljen redovnim putem.

Osumnjičeni Šunjerga trebao bi u narednih 16 sati biti ispitan kod državnog odvjetnika za mladež nakon čega će tužiteljstvo vjerojatno predložiti njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru, o čemu se tada treba očitovati sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku.

ubojstvo

Tin Šunjerga

Čista Velika

Tribunj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter