mračna strana turizma

Studentica tvrdi da su joj u Splitu metalnom šipkom razbili glavu i ruku, hostelu zabranili rad


Mia Peretić
20.08.2018.10:35
Studentica tvrdi da su joj u Splitu metalnom šipkom razbili glavu i ruku, hostelu zabranili rad
Screenshot/Instagram/Jakov Prkic / CROPIX

sažeto

Denmar je s dečkom prošlog mjeseca doputovala u Split, rezervirali su hostel po cijeni od 60 funti po noćenju, no, čim su stigli, stvari su postale sumnjive


Mia Peretić
20.08.2018.10:35

Hrvatska je danas glavna vijest na naslovnicama brojnih britanskih medija: u glavnim su ulogama dvije Britanke, od kojih je jedna sretno spašena nakon što je s kruzera pala u more, a druga je proživjela godišnji odmor iz pakla jer je, kako tvrdi, u Splitu pretučena metalnom šipkom nakon što je odbila dodatno platiti boravak u hostelu.

26-godišnja britanska studentica Laura Denmar je odmor na hrvatskoj obali završila na hitnoj s posjekotinama na glavi koje je bilo potrebno šivati, frakturom ruke i brojnim masnicama po tijelu, piše Daily Mail.

Denmar je s dečkom prošlog mjeseca doputovala u Split, a rezervirali su hostel po cijeni od 60 funti po noćenju. No, čim su stigli, stvari su postale sumnjive. Rečeno im je da moraju pokupiti ključeve u drugom hostelu i sami otići u drugi apartman. 

"Čim smo stigli, shvatili smo da se ovdje događa nešto nelegalno, bilo je 30 kreveta s jednim kupatilom, no nigdje nije bilo nekoga tko tamo radi. Pošto nismo imali drugi smještaj, a ovaj smo već platili, odlučili smo ostati", prepričava studentica. 

Pravi problem javio se zadnjeg dana boravka:

"Čistačica je došla ranije i rekla da moramo smjesta otići ili dodatno platiti. Ja sam odbila dati još novca, a ona je prijetila policijom. S obzirom da mi je bilo jasno kako sve ovo ne može biti po zakonu, rekla sam joj neka ih pozove. Umjesto policije, nazvala je čovjeka za kojeg mislim da je vlasnik hostela. Pokušali smo otići, no čistačica nas je zaključala. Kada je čovjek stigao, pritisnuo je mog dečka uza zid, a drugi čovjek i žena su me krenuli tući metalnom šipkom. Bilo je grozno", svjedoči Denmar. 

Nakon neplaniranog posjeta bolnici, Britanka je dala iskaz hrvatskoj policiji i u redovnom je kontaktu s britanskom ambasadom. Na kraju svega, želi da se slučaj riješi i da se slična stvar više ne ponovi:

Sad smo u redu, sad kad smo se vratili u Veliku Britaniju, ali želimo upozoriti ostale na ovo što nam se dogodilo", kaže Laura. 

Policija je potvrdila da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću iz Velike Britanije koja je zadobila lakše tjelesne ozljede, te da je protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog, zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Iz policije dodaju da je proveden i nadzor poslovanja objekta pri čemu su utvrđene nepravilnosti u poslovanju, te je carinska služba izdala rješenje o zabrani rada.

Hrvatska

Split

turizam

napad

ozljede

hostel

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter