'Hrvatska izumire i nestaje'

Strmota otvorio Facebook stranicu i nakon iznenadne ostavke obratio se javnosti


Vid Barić
24.02.2018.17:35
Strmota otvorio Facebook stranicu i nakon iznenadne ostavke obratio se javnosti
Cropix

sažeto

Nakon ostavke Strmota je bio nedostupan i nije davao izjave, a sada je otvorio svoju Facebook stranicu putem koje će, kako izgleda, javnosti prezentirati svoj plan za demografski spas Hrvatske


Vid Barić
24.02.2018.17:35

Državni tajnik za demografiju Marin Strmota prije nekoliko dana je šokirao javnost kada je podnio ostavku usred konferencije za medije koja se održavala nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju. Kada je ministrica Nada Murganić prepustila riječ državom tajniku, uslijedila je njegova javna pljuska šefici, kao i navedenom ministarstvu. Naravno, Murganić je kasnije izbacivala političke floskule i sve pripisala Strmotinoj "mladosti i temperamentu". S njegove je strane pak bilo očito da kao znanstvenik i ozbiljni čovjek nije mogao trpjeti prazne priče o demografiji koje je navedeno ministarstvo opetovano iznosilo, sazivajući pressice kako bi medijima po tko zna koji puta prezentirali iste planove, što je Marin Strmota prozvao običnim folklorom.

Očekivano, građani su bili oduševljeni njegovim potezom kakvoga do sada nismo mogli ni zamisliti na oportunoj hrvatskoj političkoj sceni:

Nakon ostavke Strmota je bio nedostupan i nije davao izjave, a sada je otvorio svoju Facebook stranicu putem koje će, kako izgleda, javnosti prezentirati svoj plan za demografski spas Hrvatske. Kao naslovnu fotografiju stavio je sliku s natpisom "Hrvatska izumire i nestaje".

"Dragi svi, zahvaljujem svima od srca na porukama podrške koje su mi praktički zatrpale sve komunikacijske kanale i dale mi snage da se obratim svima! Tri, četiri, … krećemo .. Hvala Vam, Marin", napisao je na Facebooku.

Marin Strmota rođen je 1985. u Zagrebu, a mjesto prebivališta mu je u Zaprešiću. Godine 2007. diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Iste godine zaposlio se kao znanstveni novak na Katedri za demografiju, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prije osam godina uspješno je obranio specijalistički rad na temu "Socio-demografska analiza tržišta radu u Hrvatskoj", a doktorirao je 2014. godina na temu "Demografija međugeneracijskih obiteljskih veza u Hrvatskoj". Sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Demografija, Ekonomika rada i Demografsko-socijalni razvoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Marin Strmota je također član Izvršnog odbora HDZ-a Zaprešić te po Imovinskom stanju dužnosnika nema nekretnina, već tek automobil u vrijednosti od 35.000 kuna. Uz to, ima 2 kredita u sveukupnoj vrijednosti od 220.000 kuna.

Otac je dvoje djece, a supruga i roditelji su mu nezaposleni.

Hrvatska

demografija

Marin Strmota

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter