PSIHOLOŠKI PROFIL UBOJICE RODITELJA

'Stravičnom zločinu je kumovala droga koja mu je ubila emocije, to dokazuje njegova eksplozivna reakcija'


Juraj Filipović
27.03.2017.11:10
'Stravičnom zločinu je kumovala droga koja mu je ubila emocije, to dokazuje njegova eksplozivna reakcija'
CROPIX, Facebook

sažeto

Ugledni neuropsihijatar Borben Uglešić komentirao je slučaj za 100posto


Juraj Filipović
27.03.2017.11:10

"Ovom katastrofalnom činu kumovala je droga. Njegov motiv nije bila ljutnja jer se zbog ljutnje ne ubija, a naročito ne vlastite roditelje. Sama činjenica da su mu roditelji predlagali komunu, a da je on to loše primio nagovještava da je njegova psiha krajnje destruktivna. Konzumiranje droge je vremenom potpuno uništilo njegove emocije, osjećaje, empatiju i solidarnost. U takvim krugovima narkomani i devijantni ljudi nemaju drugih prioriteta osim nabavke opijata i pripadnosti sličnoj grupi prijatelja", komentirao je stravično dvostruko ubojstvo u Čisti Velikoj umirovljeni neuropsihijatar prof. dr. sc. Borben Uglešić

Podsjetimo, Tin Šunjerga (19) iz Čiste Velike za kojim je policija krenula u potjeru nakon što su našli tijelo njegova oca, 45-godišnjeg pripadnika Specijalne policije, uhićen je na području Tribunja. Policajci su prije toga pronašli i tijelo njegove majke u automobilu u masliniku tri kilometra udaljenom od obiteljske kuće. 

"Na temelju činjenica koje sam pročitao u medijima u vezi ovog slučaja na prvu mogu reći da je gotovo sigurno da se radi o utjecaju droge. To tvrdim iz razloga što je ubojica reagirao abnormalno, impulzivno i u datom trenutku. Vidljivo je da je mladić eksplozivno djelovao uslijed sukoba u obitelji. Tako da ne mislim da se radi o shizofreniji ili nekoj drugoj duševnoj bolesti. Takve bolesti traju dugo, a ovdje se radi o momku kojeg je selo voljelo. Čak ni njegovi profesori u školi u kojoj je pao razred nisu primjećivali njegovo devijantno ponašanje", kaže ugledni neuropsihijatar i dodaje da je vjerojatno došlo do bunta prema poštenim i vrijednim roditeljima koji su ga samo htjeli izvesti na pravi put.

Jakov Prkic / Cropix

"Uzeti pištolj ocu i ubiti ga s istim, ukazuje na deformiranu ličnost. Nije bio razuman. Pazite, on je u osnovnoj školi bio uzoran učenik, susjedi kažu da se radi o plemenitoj obitelji. Takve osobe kada uđu u pogrešno društvo zaborave na sve dobro što je u njima. Odjednom se pokušavaju na sve načine identificirati sa svojim novim prijateljima koji su uglavnom talog društva. Nakon ubojstva je otišao u kafić, pazite to. On je pokušao pobjeći od problema, nije se mogao suočiti s novoizazvanim problemom, tek kada mu je proradila polusvijest bacio se u bijeg".

Na kraju razgovora Uglešić je napomenuo da je ovo u njegovoj dugogodišnjoj karijeri jedan od ekstremnijih slučajeva i da se 'takva djelovanja ne daju rastumačiti psihološki do kraja'.

Facebook/Tin Šunjerga

Ravnateljstvo policije potvrdilo je da je zbog sumnje u dvostruko ubojstvo nešto prije 19 sati u nedjelju uhićen mladić koji se trenutno nalazi u šibenskoj policiji. Mladić je prilikom uhićenja pokušao bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhitili, a on u pucnjavi nije ranjen, kažu u policiji.

ubojstvo

droga

Šibenik

Roditelji

Tin Šunjerga

komuna

Borben Uglešić

neuropsihijatar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter