bogataši i elita u strahu

Što su Bill Gates i milijarder pedofil Epstein dogovarali u privatnom avionu i tko je još povezan s pokojnim seksualnim predatorom?


Mia Peretić
18.08.2019.15:00
Što su Bill Gates i milijarder pedofil Epstein dogovarali u privatnom avionu i tko je još povezan s pokojnim seksualnim predatorom?
getty images

sažeto

Javnost se pita tko je još i na koji način bio povezan sa seksualnim predatorom Epsteinom


Mia Peretić
18.08.2019.15:00

Suosnivač Microsofta Bill Gates jedna je od poznatijih osoba koja je dovedena u vezu s milijarderom Jeffreyem Epsteinom, koji je u njujorškom zatvoru, u kojem je čekao optužnicu zbog seksualne trgovine i iskorištavanja maloljetnica, počinio samoubojstvo.

Sastajali se i nakon što je Epstein osuđen za podvođenje maloljetnica

Kako piše Business Insider, Gates se sastajao s Epsteinom kako bi razgovarali o povećanju izdataka za njegove filantropske aktivnosti i to nekoliko godina nakon što je milijarder prvi put uhićen i optužen za podvođenje maloljetnih djevojaka.

Do sastanaka je došlo 2013. godine u New Yorku, a sve su ove informacije dodatni dokaz da je Epstein bio povezan s društvenom elitom čak i kada je već imao presudu zbog seksualnih prijestupa.

Screenshot / Youtube

'Epstein ga je agresivno proganjao', tvrdi glasnogovornica

Podaci o letovima pokazuju da su Gates i Epstein odletjeli iz New Yorka za Palm Beach na Floridi u ožujku 2013. godine, a drugih putnika u avionu nije bilo. Gates je te godine i dalje bio predsjednik Microsofta, iako je funkciju izvršnog direktora napustio 2000. godine

"Iako je Epstein agresivno proganjao Billa Gatesa, svi navodi o poslovnom partnerstvu ili privatnom odnosu između njih dvojice su kategorički netočni", izjavila je Gatesova glasnogovornica. Ranije je navela da Epstein njezinom šefu nikada nije osigurao porezne, imovinske ili bilo kakve druge usluge.

CNBC prenosi da je Epstein znao ljudima govoriti kako je upravo on neslužbeni savjetnik Billa Gatesa, no smatra se kako je namjerno preuveličavao svoje kontakte s bogatim i slavnim ljudima kako bi se doimao važnijim.

Profimedia

Teorije zavjere oko načina na koji je umro

Podsjetimo, Jeffrey Epstein pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji prije tjedan dana. Iako su vlasti tvrdile da je počinio samoubojstvo vješanjem, smrt milijardera pedofila pokrenula je niz teorija zavjere o tome kako je mogao umrijeti pod takvom prismotrom i federalnom nadležnošću. Čak se i američki predsjednik Donald Trump priključio nagađanjima, navodeći da je Epstein, kojeg žrtve optužuju da ih je tjerao na seks s njegovim moćnim i slavnim prijateljima, možda ubijen kako bi ga ušutkali.

Najnoviji nalazi njujorškog patologa opovrgavaju sumnje da se radilo o ubojstvu, s obzirom na to da je obdukcija pokazala da je Epstein imao lomove na vratu koji su mogli nastati uslijed vješanja.

smrt

sastanak

Bill Gates

epstein

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter