društvene mreže gore zbog kockica na pantovčaku

'Što slijedi poslije? Sa savjetnicima će se špricati vodom iz vrtnog crijeva i mokri će se grliti da sačuvaju nogometne uspomene?'


Daniel Radman
16.07.2019.10:15
'Što slijedi poslije? Sa savjetnicima će se špricati vodom iz vrtnog crijeva i mokri će se grliti da sačuvaju nogometne uspomene?'
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

Nisu baš svi oduševljeni predsjedničinom umjetničkom instalacijom


Daniel Radman
16.07.2019.10:15

Na godišnjicu finala Svjetskog nogometnog prvenstva predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila je obojiti Pantovčak u crveno-bijelo. Kako je i najavila, svjetlosna instalacija na dva sata, između 12 i 23 sata, obasjala je njezin Ured u 'kockice'. 

Poruka predsjednice

"16. srpnja 2018. pamtit ćemo po osjećaju zajedništva, ponosa i sreće. Bez obzira na rezultat finalne utakmice 15. srpnja 2018., diljem Lijepe naše pripremao se doček Vatrenih koji su već ostvarili povijesni uspjeh. Hrvatska se toga dana vratila kući", poručila je predsjednica putem Facebooka. 

.

Kič za skretanje pozornosti

Iako još nije potvrdila kandidaturu za novi mandat, posve je jasno da potiho ulazi u kampanju, a svaki podsjetnik na Vatrene dobro joj dođe. 

Pokazalo se to i ovaj put, fotografija Ureda obasjanog u crveno-bijele kockice objavljena na Facebooku prikupila je u relativno kratkom vremenu više od tisuću lajkova. No, nije baš svima sjeo predsjedničin potez, neki smatraju da je riječ o čistom kiču te da samo želi privući pozornost.

I fontane u znaku Vatrenih

U povodu prve  obljetnice velikog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, veličanstvenog dočeka reprezentativaca na Trgu bana Josipa Jelačića i slavlja u Zagrebu i širom Hrvatske, danas će u 21,30 sati i zagrebačke fontane u ulici Hrvatske bratske zajednice zasvijetliti u znaku Vatrenih, a za tu prigodu postavljen je i video zid, na kojem će se još jedanput moći pogledati detalji nezaboravnog dočeka u Zagrebu.

Tko to uopće vidi?

Dan grljenja

Tko je pobjedio, Hrvatska ili Francuska?

Nedostaje kiša

Nekog je podsjetilo i na cirkus...

vatreni

pantovčak

Kolinda

kockice

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter