Upozorenje poznatog znanstvenika

Stephen Hawking: Na Zemlji možemo živjeti još samo 100 godina


Tomislav Kukec
05.05.2017.19:15
Stephen Hawking: Na Zemlji možemo živjeti još samo 100 godina
Profimedia

sažeto

Hawking će svoje zastrašujuće teze objasniti u novom dokumentarcu BBC-a 


Tomislav Kukec
05.05.2017.19:15

Jedan od najpoznatijih fizičara na svijetu, Stephen Hawking, već godinama upozorava kako su ljudima dani na Zemlji odbrojani. No, ovog puta otišao je korak dalje i ustvrdio kako tog vremena imamo puno manje nego što se dosad mislilo. 

Hawking tako tvrdi da čovječanstvo mora u idućih stotinu godina kolonizirati neki drugi planet ili će jednostavno izumrijeti. Svoje teze znameniti znanstvenik pokušat će dokazati već ovog ljeta u najnovijem dokumentarcu britanske televizijske i produkcije kuće BBC, pod nazivom "Stephen Hawking: Ekspedicija nova Zemlja". Ranije je, pak, govorio kako imamo još tisuću godina, pa je očito da se propadanje Zemlje po Hawkingu ubrzalo.

Moramo pronaći novi dom

Hawking smatra kako čovječanstvu na našem planetu prijete brojne opasnosti, od klimatskih promjena preko nuklearnog rata i umjetno stvorenih virusa. Fizičar stoga vjeruje da bi čovječanstvo moralo nastaviti sa svojim ekspedicijama u svemir, a pogotovo s ciljem pronalaska mogućih novih planeta pogodnih za koloniziranje i nastavak ljudske života ljudske rase. Zasad je Mars jedina planeta koju ljudi namjeravaju kolonizirati, no Hawking očito vjeruje kako je potrebno ubrzati napore kako bi se pronašao idealan novi dom za ljude. 

Stephen Hawking

Apokalipsa

planet Zemlja

Koloniziranje svemira

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter