reakcije na presudu

Srpski tabloidi nariču nad presudom, kažu da je nepravedna i sramotna. Reakcije korisnika društvenih mreža puno su realističnije


Mia Mitrović
21.03.2019.10:35
Srpski tabloidi nariču nad presudom, kažu da je nepravedna i sramotna. Reakcije korisnika društvenih mreža puno su realističnije
Peter Dejong/Pool via REUTERS

Mia Mitrović
21.03.2019.10:35

'Sramotna presuda čitavom srpskom narodu', 'užasna nepravda', vrištale su u četvrtak ujutro naslovnice Informera i Kurira. Radovana Karadžića, lidera Srba u BiH žalbeno vijeće Haaškog tribunala osudilo je u srijedu na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovječnosti te kršenja zakona i običaja ratovanja. 

"Moja žrtva je mala, najveće žrtve su majke čiji su sinovi dali život za slobodu srpskog naroda", poručio je preko svog odvjetnika Radovan Karadžić, vođa bosanskih Srba koji je u utorak zbog ratnih zločina osuđen na doživotni zatvor. 

Arogantne poruke 

"Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću nikada prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kom su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas - Republiku Srpsku", poručio je Karadžić, a objavio u četvrtak ujutro srpski Informer naglasivši kako je presuda Karadžiću 'sramotna'. 

CROPIX

I dok srpski tabloidi u orkestraciji aktualnog srpskog predsjednika Aleksandra Vučića žaluju zbog presude, korisnici društvenih mreža situaciju sagledavaju puno realističnije, kako u Hrvatskoj, tako i tu Srbiji: 

presuda

ratni zločini

Haaški sud

Radovan Karadžić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter