SULUD TEKST KOJI SE ŠIRI FACEBOOKOM

Srpski mediji raspisali su se o tome da je Madeleine Albright zbog veze s izvjesnim Njegošem zamrzila Srbiju


100posto
14.06.2019.16:00
Srpski mediji raspisali su se o tome da je Madeleine Albright zbog veze s izvjesnim Njegošem zamrzila Srbiju
Profimedia

sažeto

Facebookom kruži tekst iz 1999. godine u kojem su izneseni prilično nevjerojatni, pa čak i suludi detalji o bivšoj američkoj državnoj tajnici


100posto
14.06.2019.16:00

Bivša američka državna tajnica Madeleine Albright navodno ima povijest usko vezanu uz Beograd. Prema pisanju srpskih medija, Facebookom kruži tekst iz 1999. godine u kojem su izneseni prilično nevjerojatni, pa čak i suludi detalji kontroverznog pisca iz Herceg Novog Filipa Radulovića o velikoj mladenačkoj ljubavi između Albright i izvjesnog "Njegoša" iz Nikšića.

Radulović, naime, ističe da je ova šokantan priča do sada objavljena u 127 domaćih i svjetskih novina te da se radi o kontroverzi većoj od afere Billa Clintona s Monicom Lewinsky.

Prema njegovim tvrdnjama, Albright je često bila u društvu njega i Njegoša kojeg je voljela jer je, kako ističe, bio naljepši od svih njih. Albright je za dan američke državnosti 1954. godine u američku ambasadu u Beogradu kao kćer čehoslovačkog diplomata došla s Njegošem.

Spavala s četvoricom Njegoševih prijatelja

Tada je upoznala dotičnog bojnika Athertona koji je za vrijeme rata bio u stožeru Draže Mihalovića te je vrlo brzo počeo plesti ljubavnu mrežu oko nje. Već se tu može posumnjati u tvrdnje od Radulovića jer su jedinog bojnika Atherton koji se veže uz Mihalovića četinici ubili 1942. godine .

No, Radulovićeva priča postaje sve suludija. Nadalje piše da je Albright nakon što je upoznala Athertona, Njegošu priopćila da je trudna, a on je, prilično šokiran, naslućivao da ga vara. Radulović navodi i da je Njegoš zatim otišao sa svojom obitelji na selo kod Nikšića te da je prilikom idućeg povratka u Beograd susreo Albright.

Profimedia

Kako je čuo da je spavala s četvoricom njegovih prijatelja, tijekom tog susreta pokušao je izbjeći Albright, ali mu je ona prepriječila put te su onda otišli razgovarati, no nakon toga se više nikada nisu vidjeli iako je ona 1957. godine bila u Beogradu i kratko vrijeme radila u američkoj ambasadi.

Zamrzila Srbiju nakon što ju je "razotkrila" Udba

Kontroverzni pisac dalje piše o svim njenim ljubavnicima i seksualnim avanturama, navodi kako se Albright u konačnici vjenčala s Athertonom, s kojim je u braku bila dvije godine. Piše i kako mu je rekla za svoju trudnoću, a on joj je kazao da će dijete biti udomljeno u Los Angelesu kod njegovih bogatih prijatelja.

Nadalje piše da je preko Athertona postala suradnica CIA-e. Tvrdi da je njenu suradnju s CIA-om "razotkrila" Udba te da je vjerojatno zbog toga napustila Beograd i da zbog toga mrzi Srbiju i njene državljane. 

Beograd

Njegoš

Filip Radulović

Madeleine Albright

newsletter

Prijavite se na Newsletter