dohvatili ih nakon sačekuše

Srpska policija uhitila huligane iz Hrvatske, kod njih našli arsenal oružja, ukradenu robu i narkotike. Možda ih čeka i zatvorska kazna


Mia Peretić
03.08.2018.12:50
Srpska policija uhitila huligane iz Hrvatske, kod njih našli arsenal oružja, ukradenu robu i narkotike. Možda ih čeka i zatvorska kazna
Vladimir Dugandzic / CROPIX/ Ilustracija

sažeto

Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, točnije cigarete, piće i igračke 


Mia Peretić
03.08.2018.12:50

Pripadnici MUP-a Srbije uhitili su 32 navijača Torcide iz Splita, za koje sumnjaju da su jučer na putu na nogometnu utakmicu Hajduka protiv Slavije u Sofiji napravili kaos na benzinskoj crpki u Vrčinu. Po povratku iz Bugarske presretnuto je 400 navijača, a uhićeni su sprovedeni u policijske stanicu u Nišu, piše B92. 

Srpski mediji pišu da je dvjestotinjak Hajdukovaca pokralo gotovo čitav asortiman u trgovini na benzinskoj pumpi, a za sobom su ostavili pustoš i ustaške simbole. 

Screenshot/YouTube

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da su pripadnici MUP-a na auto cesti detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila pronašli veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

“U policijske stanice u Nišu i Grockoj na obradi su 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiteljima i sucima za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, točnije cigarete, piće i igračke s markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sucu za prekršaje bit će privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja za nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za što je predviđena zatvorska kazna od 30 do 60 dana“, objasnio je ministar Stefanović. 

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, kako državljane tako i goste, da se ponašaju u skladu s propisima i da poštuju zakone Srbije.

"Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu sigurnost, bit će oštro sankcionirano", poručio je Stefanović.

Srbija

navijači

uhićenje

Torcida

huligani

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter