Vedrana Rudan napisala šokantno pismo

'Srbi, poslušajte moj dobronamjerni savjet i odj*bite iz Lijepe Naše, ovo je zemlja staraca i kriminalca'


Mia Mitrović
16.06.2019.20:00
'Srbi, poslušajte moj dobronamjerni savjet i odj*bite iz Lijepe Naše, ovo je zemlja staraca i kriminalca'
Karmen Mrkić/Cropix

sažeto

Riječka književnica na svom je blogu objavila brutalnu reakciju na nedavni nacionalistički napad u Supetru


Mia Mitrović
16.06.2019.20:00

"Dragi vaši!

Ovih vas je dana na jednom od mojih otoka, kao da je bitno kojem, na jednom od hrvatskih otoka, opet prebilo. Moji, patetični moji, naglašavaju da ste vi prebijeni bili “naši Srbi”, “Srbi iz Hrvatske” kao da “naši Srbi” nisu Srbi?

Srbi su Srbi i točka! Ne tačka! Gradonačelnica otoka tisuću je puta ponovila, sa žaljenjem, užasom i čuđenjem, da smo mi razbili Srpkinju tešku “samo pedeset kilograma” žive vage. Kao da je nama bitna težina Srba ili Srpkinje?! Ili jesi Srbin ili Srpkinja koji radiš sezonski u Lijepoj Našoj ili nisi.

Bez dlake na jeziku

Ako jesi, kakve veze ima koliko kila imaš, jebem ti mater srpsku, jel’te!", započela je svoje otvoreno pismo riječka književnica i blogerica Vedrana Rudan koje je po objavljivanju na njenom blogu zapalilo regiju. 

Facebook Vedrana Rudan

Na brutalno iskrenu reakciju ponukalo ju je nedavno nacionalističko divljanje pijanih pripadnika Torcide koji su premlatili vukovarske Srbe koji su tamo bili na sezonskom radu. 

"Dragi vaši! Umjesto što se čudite, a čudite se k’o pura dreku, pura je, čini mi se, ćurka, prevodim da shvatite, elem, umjesto da se čudite kad dobijete po pički, naučite nešto o Lijepoj Našoj!

Hrvatska je zemlja staraca i kriminalaca. Ono malo mladih i pametnih što je ostalo tu je jer nije još prodalo očevinu, a čekaju i kraj školske godine. Mi starci nemamo kamo, a i nikad nam bolje nije bilo. Dečko u sedamdeset i petoj može birati u kojem će marketu sjesti za kasu i zaraditi sto eura u samo mjesec dana. Pa vi vidite, Srbi i Srpkinje", piše o stanju u Hrvatskoj bez dlake na jeziku Vedrana Rudan. 

Katastrofalno stanje u zemlji 

"Naši političari i popovi i ostali biznismeni vrijeme krate kradući. Narod ga krati mlateći. Srbe, dragi vaši, SRBE! Nećemo, valjda, mlatiti pse? Pse volimo, psi su životinje, a životinje se ne smije zlostavljati. Kad u Hrvatskoj udaviš psa, mediji su na nogama, ne gine ti robija. Kad u Hrvatskoj udaviš…, bit će i toga, ništa ti se neće dogoditi. Ne smije se suditi nikome tko se zabavlja u skladu sa politikom zemlje u kojoj živi. Kako to ne kužite, bivša braćo? Jeste li glupi k’o kurac ili ste glupi k’o Srbi?

Paun Paunović/Cropix

Treba vam crtati? Od rata s vama prošlo je sto godina, a nama rane krvare k’o da se sve jučer dogodilo. Takvi smo vam mi Hrvati. Jebeš slobodu, jebeš pravdu, jebeš kruh, jebeš školstvo, jebeš sudstvo, jebeš zdravstvo. Nama Hrvatima malo treba. Srbe nam dajte! Vrbe nam dajte!", iskreno je ljutita na katastrofalno stanje u zemlji riječka književnica koja je Srbima za kraj poručila: 

"Zato, ako vam je glava na ramenu mila, Srbi, bili „naši“ ili vaši, odjebite iz Lijepe Naše! Ona je naša! Poslušajte dobronamjerni savjet Hrvatice milosti pune.

I za kraj. Jeste li ikad čuli ili pročitali da su 1943. u Americi organizirani odlasci Židova na rad u Njemačku? Ja ću vam reći. Nisu.

Za koji onda kurac vi danas tražite posao u Hrvatskoj?"

Vedrana Rudan

nacionalizam

pismo Srbima

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter