JE LI TO NORMALNO?

Sprovod kolege i prijatelja iz parlamenta pretvorio je u show. Navukao je bijes opozicije, šokirao građane, a najavljuje da će toga biti još


100posto
19.08.2019.14:00
Sprovod kolege i prijatelja iz parlamenta pretvorio je u show. Navukao je bijes opozicije, šokirao građane, a najavljuje da će toga biti još
Profimedia

sažeto

Na sprovodu političara iz Nairobija guverner Mike sonko govorio je o pokojnikovoj navodnoj izvanbračnoj aferi i šokirao okupljene


100posto
19.08.2019.14:00

Guverner Nairobija Mike Sonko izazvao je pravu lavinu komenatara nakon obećanja da će izložiti političare koji se upuštaju u izvanbračne afere, a koliko je otišao daleko u svom naumu dovoljno govori činjenica da je na sprovodu člana kenijskog Parlamenta Kena Okotha, koji je prošlog mjeseca umro od raka i koji je bio njegov prijatelj, javno obznanio njegovu navodnu aferu sa ženom koja je vijećnica u Nairobiju.

Sonko je na sprovodu, na kojem se nalazila i žena Okotha, kazao da je preminuli član parlamenta ima izvanbračno dijete s dotičnom vijećnicom te da njih dvoje to nikada nisu skrivali.

Sonkova kontroverzna izjava podigla je prašinu u Nairobiju, a mišljenja o njegovom činu su podijeljena. Dok se neki slažu da je Sonkov čin opravdan, mnogi smatraju kako se radi o privatnoj stvari koja se Sonka nije ticala. Sonko tvrdi da je izjavom htio podsjetiti na Okothovog sina i time potaknuti da mu se pruži pravna zaštita.

Žestoko se obrušio na članicu opozicije

Millie Odhiambo, članica opozicije, kritizirala je guvernera te kazala da je naporno radila na zakonu kojim bi se zaštitila sva djeca. "Pogurala sam članak 53. Ustava koji štiti sina pokojnog Okotha. Jednom kada DNK test potvrdi da se zaista radi o Okothovom sinu, on će prema zakonu o sukcesiji imati pravo naslijediti njegovu ostavštinu", kazala je Odhiambo.

Profimedia

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Sonka koji joj je poručio: "Čeznem za danom kada ćete raširiti noge da rodite dijete tako da doživite bol kroz koju prolaze majke koje ja branim. Morate poštovati one samohrane majke koje se bore za vlastiti život i život svoje djece dok muškarci nestaju iz njihovih života", poručio joj je Sonko te time izazvao još veću kontroverzu.

Stanovnici Nairobija na društvenim mrežama su kroz šalu upozorili ostale korisnike da ne dijele svoje tajne s guvernerom Sonkom jer će ih vrlo vjerojatno javno obznaniti.

Inspiraciju dobio od guvernera najvećeg grada u Tanzaniji

Inspiraciju da izloži političare koji se upuštaju u izvanbračne afere Sonko je dobio nakon što je guverner najvećeg grada u Tanzaniji, Dar es Salaama, Paul Makonda objavio plan za stvaranje i objavljivanje nacionalne baze oženjenih muškaraca nakon velikog broja pritužbi žena zbog nevjere i napuštanja, a baza bi trebala pomoći u borbi protiv ovog problema.

Sonko je objavio dva telefonska broja na svojoj Facebook stranici i zamolio da mu se jave prevarene žene sa slikama i dokazima o nevjeri te je predložio i njihovo DNA testiranje. "Kada šaljete informacije s kojim političarem ili biznismenom ste zatrudnjeli, ne zaboravite nam poslati njegovo ime i prezime, koju funkciju obnaša te fotografije i snimke kako bih ih javno objavili", poručio je Sonko.

guverner

izvanbračna afera

nairobi

Mike Sonko

newsletter

Prijavite se na Newsletter