Marić komentira raspravu o svom opozivu

'Spreman sam, očekujem burnu i dinamičnu raspravu'


HINA
02.05.2017.20:00
'Spreman sam, očekujem burnu i dinamičnu raspravu'
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Naglasio je kako su optužbe oporbenih zastupnika potpuno neutemeljene. Rekao je i da kao ministra financija da ni za čim ne žali


HINA
02.05.2017.20:00

Ministar financija Zdravko Marić, o čijem opozivu će u srijedu biti rasprava u Hrvatskom saboru, a u četvrtak glasovanje, izjavio je večeras kako je miran, staložen, spreman i fokusiran da sutra u Saboru iznese argumente - ne da se brani, nego odbaci optužbe koje mu oporbeni klubovi zastupnika stavljaju na teret, te naglasio kako su te optužbe potpuno neutemeljene.

"Spreman sam, očekujem burnu i dinamičnu raspravu", izjavio je ministar Marić večeras u intervjuu za RTL vijesti. Dodao je kako su kako su u javnom prostoru iznesene vrlo teške optužbe i krajnje je vrijeme da se iznesu utemeljeni argumenti.

Potvrdio je kako je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem danas i ranije te podsjetio kako je i Vlada o zahtjevima za njegovom ostavkom usvojila očitovanje.

Na upit je li razmišljao o podnošenju ostavke, ministar financija Marić je rekao kako je od prvog dana svjestan da je dužnost ministra financija častan posao, te ponovio kako je njegov stav vrlo jasan - da su optužbe na njegov račun duboko neutemeljene, ispod razine etičnog ponašanja, te da ih ne može prihvatiti i očekuje ih spremno.

Također je rekao vezano za njegov angažman kao ministra financija da ni za čim ne žali i da je, uz izazove bilo i zadovoljština, primjerice o odgodi nepovoljnog zaduživanja, naglasivši da svakoga treba suditi po rezultatima.

Upitan je li iznenađen stavom Mosta, ministar financija Marić je odgovorio kako je profesionalno, kolegijalno i ljudski razočaran, ali im ne zamjera i da mu je žao što nije imao priliku odgovoriti na elementarna pitanja i optužbe.

Odgovarajući na pitanje na temelju čega je 26. siječnja tvrdio kako koncern Agrokor dobro stoji i da do bankrota neće doći, ministar Marić je rekao kako je tu izjavu temeljio na činjenicama kojima je tada raspolagao - da je rejting agencija Moody's koji je unatoč tome što je spustila rejting Agrokoru iskazala uvjerenje da u idućih 12 mjeseci neće imati likvidonosnih problema, a istu je dala i sama kompanija.

Odgovorite nam na pitanje i recite što mislite o Marićevom mogućem opozivu!

Andrej Plenković

Vlada RH

zdravko marić

ministar financija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter