Zadobila je ozljede opasne po život

Splitski vatrogasci izvukli ženu iz 30-metarske provalije na Marjanu


HINA
06.05.2017.08:40
Splitski vatrogasci izvukli ženu iz 30-metarske provalije na Marjanu
Cropix

sažeto

Spasiocima je trebalo nešto manje od sat vremena da izvuku ženu, nakon čega je prevezena u KBC Split


HINA
06.05.2017.08:40

Spasilački tim Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita u petak navečer je iz provalije duboke 30 metara na južnim padinama Marjana izvukao 47-godišnju ženu koja je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezena u splitski Klinički bolnički centar (KBC), doznaje se u subotu u splitkom JVP-u.

Spasiocima je trebalo nešto manje od sat vremena da na predjelu Instituta izvuku nesretnu ženu., koja je stradala nešto prije 19 sati kada je prilikom šetnje propala u provaliju i pala na teško dostupnu plažu.

Splitski su vatrogasci dojavu dobili oko 19 sati nakon čega je njihov posebno obučeni Spasilački tim sastavljen od sedam ljudi s dva  vozila krenuo u spašavanje.

"Kada smo došli na teren kod unesrećene žene su već bili djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su joj davali infuziju, oslobodili joj dišne puteve i pružili svu potrebnu pomoć. Nakon toga je naš Spasilački tim preko padine i strmine izvukao unesrećenu. Radilo se o zaista zahtjevnom, opasnom i nezgodnom terenu. Padina je jako strma, a nesretna je žena pala na greben uz obalu", izjavio je za Hinu voditelj akcije spašavanja Zvonko Pućo.

Split

vatrogasci

Marjan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter