NAUČIO JE VAŽNU ŽIVOTNU POUKU

Spavao je ispod mosta, posjećivao pučke kuhinje, a život mu se u četiri godine pretvorio u filmsku priču


Matej Devčić
14.08.2019.12:00
Spavao je ispod mosta, posjećivao pučke kuhinje, a život mu se u četiri godine pretvorio u filmsku priču
Profimedia

sažeto

21-godišnji Harry Sanders prije četiri godine je bio beskućnik, a danas je vlasnik tvrtke čija je vrijednost procijenjena na 1,5 milijuna australskih dolara


Matej Devčić
14.08.2019.12:00

Život Australca Harryja Sandersa u samo četiri godine okrenuo se naglavačke. Ovaj 21-godišnjak imao je samo sedamnaest godina kada je postao beskućnik, a danas je milijunaš i vlasnik uspješne tvrtke StudioHawk čija je vrijednost procijenjena na 1,5 milijuna australskih dolara.

Tvrtku StudioHawk pokrenuo je još kao 16-godišnjak zbog čega je napustio i školu, no poslovanje tvrtke nije bilo najbajnije. Nakon što je ostao bez novca završio je na ulici. "Prvih par noći dok sam se navikavao biti beskućnik bile su najgore. Nisam imao pojma što raditi. Prve noći sam prespavao ispod mosta. Nisam znao što napraviti i osjećao sam se previše loše da bih nekoga pitao za pomoć", tvrdi 21-godišnjak.

 
 
 
View this post on Instagram

Congratulations to StudioHawk for winning the ‘Rising Star’ Young Hero Award for 2019! ⭐️ #StudioHawk #seospecialist

A post shared by Harry Sanders | StudioHawk (@harrysandersseo) on Mar 14, 2019 at 2:53am PDT

Želi pomoći ljudima koji su se našli u sličnoj situaciji

Iskustvo koje je prošao, kaže, može biti opasno jer postoje određeni teritoriji podijeljeni između beskućnika, a kako nije znao za to znao je imati problema. "Uvijek bi nalazio nešto za jesti i posjećivao bih pučke kuhinje", objasnio je Sanders.

Iako je to bio najteži period u njegovom životu, objašnjava kako je iz toga puno naučio te da danas želi pomoći ljudima koji su u sličnoj situaciji u kojoj se on nalazio. "Bilo je puno loših trenutaka, ali me to iskustvo natjeralo da naučim važne životne lekcije", ističe Sanders te dodaje da bez tog iskustva ne bi bio ono što je danas. Život beskućnika natjerao ga je da učini nešto po pitanju svog života. Odlučio je ponovno pokrenuti tvrtku i pronaći klijente, a posao je nakon nekog vremena počeo cvjetati.

Za put do uspjeha Sanders ističe pet stvari među kojima su spavanje i nenošenje odjela. "Najvažnije je da obučete ono što će istaknuti vašu osobnost. Nikada ne nosim odijela. Kada imam sastanak ili sam u uredu nosim ono što volim i u čemu se osjećam ugodno", kazao je Sanders. Smatra da je pogrešno da jedan 21-godišnjak, misleći na sebe, nosi skupa odijela jer to odaje pogrešan dojam i šalje pogrešnu poruku drugim ljudima.

 
 
 
View this post on Instagram

Till next time Portugal! #ssj19

A post shared by Harry Sanders | StudioHawk (@harrysandersseo) on Jul 9, 2019 at 2:13am PDT

Ne odriče se sna zbog posla

"Mnogi misle da je neophodno raditi cijelu noć da bi se postigao uspjeh. Ne možete se odreći sna zbog posla. Ja spavam osam ili više sati kako bih mogao dati sve od sebe", tvrdi Sanders.

U konačnici ovo je pet stvari koje Sanders smatra ključnima za uspjeh:

1. Oblačite i nosite ono što volite.

2. Spavajte najmanje osam sati.

3. Što više čitajte o stvarima koje volite.

4. Budite štedljivi. Manje trošite novac.

5. Pronađite svrhu svog postojanja. Ako samo tražite novac, onda u tome vjerojatno nećete uspjeti.

Australija

milijunaš

beskućnik

Harry Sanders

tvrtka StudioHawk

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter