video: zar opet?

Šokantna snimka razotkrila policijsku brutalnost, okružili nenaoružanog muškarca te ga premlatili


100posto
07.06.2018.11:20
Šokantna snimka razotkrila policijsku brutalnost, okružili nenaoružanog muškarca te ga premlatili
Screenshot

sažeto

Šef policije poručio je da policajci nisu najbolje postupili te njih četvorica koja su sudjelovala u tom incidentu sada su na administrativnom dopustu dok traje istraga


100posto
07.06.2018.11:20

Policija u američkoj Arizoni objavila je video s nadzornih kamera na kojoj se jasno vidi kako skupina policijaca brutalno tuče nenaoružanog muškarca Roberta Johnsona. Naime, na snimci, koja traje 20 minuta, vidi se kako nekoliko policijskih službenika na koljenima udara Johnsona, a u jednom trenutku glavom su mu udarili o vrata lifta. 

Slučaj se dogodio 23. svibnja kada su policajci odazvali na poziv u jednom stambenom objektu, te zatekli Erika Reyesa i Roberta Johnsona. Reyesu su rekli da sjedne i počeli su s njim razgovarati, dok su Johnsona, koji je bio nenaoružan i razgovarao na mobitel, odmah počeli tući.

Snimku je dobrovoljno objavila policija te je šef policije Ramon Batista izjavio da se odlučio na taj korak jer je htio da sve bude transparentno kada je riječ o ovom incidentu te kako želi da se vidi i dodatni kontekst. 

Poručio je da policijaci nisu najbolje postupili te njih četvorica koja su sudjelovala u tom incidentu sada su na administrativnom dopustu dok traje istraga.

No, policajci tvrde da se Johnson nije pokorio njihovim naredbama te da je tijekom intervencije raspravljao s njima. Ovo nije prvi ovakav slučaj da policajci koriste prekomjernu silu, a uglavnom se to događalo u rasnim sukobima.

Batista kaže da će njegov odjel promijeniti način na koji policajci koriste silu nakon ovog incidenta. ‘Ovo nikako ne predstavlja naš posao koji obavljamo svakog dana. I oni su ljudska bića, a barem na prvi pogled, ovo izgleda kao pogreška.

policija

napad

brutalnost

newsletter

Prijavite se na Newsletter