Ministrica o majci ubojici

Smrt malenog Denisa mogla se izbjeći, inspekcija utvrdila nepravilnosti i nemar u radu Centra za socijalnu skrb


Tomislav Kukec
30.05.2017.15:40
Smrt malenog Denisa mogla se izbjeći, inspekcija utvrdila nepravilnosti i nemar u radu Centra za socijalnu skrb
Goran Sebelic / CROPIX

sažeto

Ministrica Nada Murganić optužila je djelatnike pulskog centra za nemar u zaštiti mališana


Tomislav Kukec
30.05.2017.15:40

Ministra demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić danas je na tiskovnoj konferenciji priznala da je u slučaju malenog Denisa Pašića, 3-godišnjaka kojeg je ubila njegova majka Chiara Rojnić, zakazao sustav. 

"Čim smo saznali za smrt djeteta, Ministarstvo je 26.svibnja uputilo upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb Pula-Pola. Izvršen je uvid u svu dokumentaciju te su obavljeni razgovori sa svim stručnim radnicima koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj slučaj. Utvrđeni su propusti u radu i procjeni rizičnog ponašanja majke Chiare Pašić", rekla je vrlo izravno ministra Murganić. 

Dragan Matić / Cropix

Dodala je kako su u vezi s tim bile i "nepravovremene mjere zaštite djeteta", čime je na neki način okrivila sustav i djelatnike pulskog Centra za nemar koji je doveo do tragedije, te rekla da su utvrđene "nepravilnosti u provođenju mjera obiteljsko pravne zaštite djeteta". 

"Važno je napomenuti da CZSS Pula-Pola nije primio ni jednu prijavu šire obitelji djeteta, susjeda, kao ni nijedne institucije", rekla je Murganić u obraćanju novinarima te izrazila sućut obitelji malenog Denisa. 

ubojstvo

crna kronika

Pula

majka

Chiara Rojnić

Denis Pašić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter