NEMA PREDAJE

Slovački mediji objavili nedovršenu priču likvidiranog istraživačkog novinara


Mia Peretić
28.02.2018.13:25
Slovački mediji objavili nedovršenu priču likvidiranog istraživačkog novinara

sažeto

Mediji su našli način da, unatoč ubojstvu istraživačkog novinara, priča o sprezi politike i korupcije u Slovačkoj izađe u javnost


Mia Peretić
28.02.2018.13:25

Iako je brutalno ubojstvo spriječilo slovačkog istraživačkog novinara Jana Kučiaka da objavi tekst o korupcijskoj aferi talijanskog poduzetnika povezanog s kalabrijskom mafijom i slovačkim poslovnim ljudima povezanim s vladajućom strankom, mediji su pokazali snagu objavivši Kučiakovu nedovršenu priču, prenosi EU Observer.

Ubijeni novinar je istraživao kriminal povezan s poreznom prijevarom, ali su tijekom vikenda on i njegova djevojka Martina Kusnirova likvidirani u svom domu šezdeset kilometara od Bratislave.

Slovački premijer Robert Fico je, baš poput šerifa iz američkih westerna, na jučerašnjoj presici ponudio milijun eura nagrade svakome tko dostavi informaciju o ubojstvu istraživačkog novinara Jana Kučiaka i njegove partnerice Martine Kusnirove. 

"Glavni nam je prioritet zaštititi slobodu govora i osigurati novinarima sigurnost", rekao je Fico, stojeći kraj stola punog svežnjeva novčanica. 

Uz premijera je tiskovnoj konferenciji prisustvovao i šef policije Tibor Gašpar, koji je izjavio da slovačka policija istražuje moguće strane veze s ubojstvom novinara i njegove djevojke, a u kontaktu je sa službama u Češkoj i Italiji. 

ubojstvo

novinar

Slovačka

istraživačko novinarstvo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter