Mračna tajna obitelji Milošević

Kontroverzni odvjetnik tvrdi: 'Sloba i Mira Marković bili su bolesni ljudi, ona je imala kompleks porijekla, a on dolazi iz obitelji samoubojica'


Mia Mitrović
04.06.2019.20:00
Kontroverzni odvjetnik tvrdi: 'Sloba i Mira Marković bili su bolesni ljudi, ona je imala kompleks porijekla, a on dolazi iz obitelji samoubojica'
CROPIX

sažeto

Tvrdnje kontroverznog bivšeg pravnika valja uzeti s dozom zadrške 


Mia Mitrović
04.06.2019.20:00

U gostovanju u emisije 'A šta vi mislite' na srpskoj televiziji TV Ras bivši sudac, odvjetnik i publicist Miroslav Todorović, blizak prijatelj obitelji Milošević govorio je o intimnim detaljima iz života zloglasnog para balkanskih krvnika.

"Studirao sam sa Slobodanom i otud ga poznajem. Družili smo se zajedno i po radnim akcijama. On je doduše na tim akcijama bio šef, a mi smo kopali. Mi smo se postrojavali, a Sloba je vršio smotru. Mi smo mu se smijali, a on nam je rekao, 'samo se vi smijte. Jednog dana ću biti predsjednik države'. Još tada je to rekao", ispričao je Miroslav Todorović koji je Miri Marković našao prvi posao, stručne suradnice za izvršno političko obrazovanje.

Mirina majka radila je za Gestapo? 

"U to sam u to vrijeme radio u radničkom sveučilištu Đuro Salaj. I jednog dana me zove Sloba i kaže mi 'Ajde Todoroviću, vidi što ćemo s ovom mojom Mirom". I ja nađem načina i primimo je", ispričao je Todorović te dodao da je Mira Marković vukla komplekse zbog svoj porijekla.

Youtube screenhot

"Otac Moma Marković nije priznao Miru Marković kao vlastitu kćer. Njena majka Vera Miletić je Miru rodila na fronti, a navodno je stradala u logoru Jajinci. Priča se i da je radila za Gestapo. Ako pitate u Požarevcu, stariji će vam reći da su nju izvukli iz logora i da su je ubili komunisti. Mirina sudbina je teška kao i Slobina", ispričao je nekadašnji prijatelj Miloševićevih.

"Slobi su se ubili i otac i majka. Išao sam na sahranu majke Stanislave, profesorice u Požarevcu. Miloševićev otac je završio bogoslovni fakultet. Radio je kao svećenik i kada je u jednom trenutku htio oženiti Stanislavu, vladika nije dopustio jer je ona bila komunistkinja. On je zbog toga skinuo halju i jedno vrijeme bio je profesor ruskog. Ubio se jer nije mogao izdržati taj preskok iz tumača Boga u bogomrsca", ispričao je Todorović.

Miloševiću se sredinom 70-ih ubila i majka, nedugo nakon što je otišla u mirovinu.

Spasio ga Dodik

"Ona je bila stroga u ideološkom smislu. Prijavljivala je svoje kolegice ako bi ih uhvatila da idu na slavu. kada je izgubila moć, ubila se, a ubio mu se i ujak", ispričao je Todorović koji je s Miloševićima prekinuo prijateljstvo nedugo nakon što su postali vladari Jugoslavije.

Reuters

"Oni i Mira su bolesni ljudi i rekao sam odmah u početku da Srbija s njima neće imati sreće. Razišli smo se kada je izašla moja knjiga 'Sudija smrti' u kojoj sam opisao sudbinu njene majke. Jedva sam ostao živ", ispričao je Todorović kako su ga umalo ubili na Terazijama. Polomili su mu, kaže, glavu, noge i ruke.

Da se izvuče iz sukoba sa Slobom pomogao mu je Milorad Dodik.

Ono što govori Todorović, valja uzeti s dozom zadrške jer je u srpskoj javnosti najpoznatiji kao autor knjige 'Hohštapler' koja obrađuje lik i djelo Josipa Broza Tita. U knjizi su navedeni brojni suludi detalji o Brozovom životu, a glavna premisa knjige je da je Jugoslavijom vladao lažni Tito, zapravo ruski špijun. Onaj pravi je išao s Hitlerom u razred i poginuo je u Rusiji, dok su lažnog Tita čuvali masoni, boljševici i Vatikan.

Slobodan Milošević

Mira Marković

Marko Todorović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter