MLADE UČITELJICE KOJE SU ZAVELE SVOJE UČENIKE

Slale su im lascivne poruke i fotografije pa ih odvukle u krevet. 'Nismo radili ništa loše', kroz suze su tvrdile i na suđenjima


Daniel Radman
19.07.2019.17:00
Slale su im lascivne poruke i fotografije pa ih odvukle u krevet. 'Nismo radili ništa loše', kroz suze su tvrdile i na suđenjima
Instagram / Facebook / Profimedia

Daniel Radman
19.07.2019.17:00

Kroz svjetske medije ovog je tjedna odjeknula je vijest kako je 27-godišnja učiteljica Brittany Zamora osuđena na čak 20 godina zatvora zbog seksualnih odnosa sa svojim 13-godišnjim učenikom. Sve to događalo se u osnovnoj školi u gradiću Goodyear u Arizoni, gdje je Zamora predavala šestim razredima. S jednim učenikom se počela dopisivati, a potom je razgovor prešao u flert. 

Čak je i muž stao na njezinu stranu

Profimedia

Kako je sama priznala, imali su najmanje četiri spola odnosa u učionici i u njezinom automobilu, a jednom prilikom im je drugi dječak 'držao stražu' dok ga je oralno zadovoljavala. Cijeli slučaj otkrili su roditelji kojima je bilo sumnjivo dječakovo ponašanje, a kad su shvatili da se učestalo dopisuje sa svojom učiteljicom imali su otvoreni razgovor s njim. Tada im je priznao da su imali seksualni odnos.

Slučaj je predan policiji i Zamora je uhićena. Odmah po uhićenju, slomila se. Imala je ogroman strah od zatvora, u suzama je policajcima govorila o svom strahu da će je ondje rastrgati. Zanimljivo, cijeli slučaj pokušao je zataškati njezin suprug (u braku su bili tri godini i nisu imali djece), on je zvao roditelje žrtve tražeći da odustanu od prijave. U telefonskom razgovoru rekao je da je 'Britanny učinila veliku pogrešku' te ih zamolio da se nađu i riješe stvari. Podršku joj je dao i na policiji, tvrdio im je da je 'najbolja osoba koju zna'.

Nadam će da ćeš trunuti u zatvoru

Profimedia

Roditelji su, jasno, ovu ponudu odbili. Dječakova pomajka je rekla kako je njezin sin bio 'nedužno dijete kojem je učiteljica ukrala nevinost' te da je mrzi zbog onoga što je učinila njenom sinu i obitelji.

"Nadam se da ćeš svaki budni trenutak u zatvoru provoditi razmišljajući o užasnom zločinu koji si počinila i koji te doveo iza rešetaka. Sada ćeš provesti ostatak mladosti i većinu svojeg odraslog života u zatvoru", poručila je Zamori.

Kao i kod uhićenja, učiteljica se slomila i tijekom izricanja presude. Kako se nagodila, dobila je najmanju moguću kaznu koja joj je prijetila. No, i dalje je ostala pri tvrdnjama da je sve bilo dobrovoljno i da ona 'nije prijetnja po društvo'.

Dok je muž bio na službi, dovodila je učenika u kuću

Facebook / Screenshot

Pola godine ranije, sličan slučaj dogodio se u Floridi. No, 26-godišnja učiteljica Stephanie Peterson daleko je bolje prošla nego Zamora. Nju su uhitili pod optužbom da je spavala s jednim od svojih maloljetnih učenika koji je tada imao 14 godina. Slala mu je eksplicitne fotografije, a davala mu je čak i marihuanu.

Ona je bila u braku, a kako joj je suprug bio vatrogasac koristila bi prilike kad bi bio na terenu te je dječaka dovodila i doma. Zanimljivo, dva tjedna prije uhićenja podnijela je zahtjev za razvodom. I kod nje je sve počelo dopisivanjem preko Snapchata, potom mu je poslala svoju sliku pod tušem da bi na koncu prešla sve granice te se upustila u spolne odnose s njim.

Sudac: 'Moraš platiti za svoje greške'

Ipak, Peterson je dobila tek trogodišnju zatvorsku kaznu. Na sudu se branila kako boluje od bipolarnog poremećaja, što joj je i bila olakotna okolnost, međutim sudac je naglasio kako mora platiti za svoj greške.

Iako je dječaku, kad je saznala da će njegova majka prijaviti, poslala poruku da ga mrzi, nakon izricanja presude izrazila ja žaljenje za svim.

"Ako bih mogla žrtvi reći jednu stvar, to je: 'Žao mi je', te tri riječi koji se previše koriste bez značenja."

Profesorica sa zamjene se izvukla

Vernon Hills / Kettering Police Dept

Kaznu od šest godina dobila je Cori Beard, trenerica srednjoškolske nogometne momčadi Vernon Hills. Ona je tijekom 18 mjeseci imala seksualne odnose s dvojicom maloljetnika, nije poznato je li ih trenirala ili su bili učenici škole u kojoj je zaposlena.

Policija je potvrdila da spolne odnose s učenicima nije imala u školi. Beard je jedan od rijetkih primjera onih koje nisu izrazile kajanje. No, kako joj je prijetila kazna između četiri i petnaest godina zatvora to joj ipak nije previše utjecalo na kaznu.

No, u travnju je donesena i jedna oslobađajuća presuda. Madeline Marx, inače 24-godišnjakinja, došla je raditi kao zamjenska učiteljica u srednjoj školi Kettering Fairmont u Ohiu. U jesen 2017. njezine gole fotografije počele su kružiti školom i nije trebalo puno da se ustanovi da ih je poslala nekome od učenika.

Suđeno joj je zbog spolnog odnosa s 16-godišnjakom i pružanja oralnog seksa 17-godišnjaku. Tužiteljstvo je za nju tražilo šestogodišnju kaznu, no na kraju se izvukla samo s uvjetnom.

I njeno suđenje završeno je sa suzama. "Ne mogu vam objasniti koliko mi je žao zbog onog što sam učinila, posebno zbog mojih žrtava i njihovih obitelji", izjavila je ova profesorica etike.

One čekaju suđenje

Hidalgo County Police Dept / Facebook Screenshot

Suđenje čeka njezina vršnjakinja Aracely Sauceda, profesorica španjolskog jezika. Ona je uhićena dok je pokušala preći meksičku granicu, dan nakon što je dala otkaz na poslu u srednjoj školi Caldwell u Texasu.

Povod za otkaz bila je istraga nakon što se po školi počelo šuškati kako je imala spolne odnose sa svojim 16-godišnjim učenikom. S obzirom na otkaz i pokušaj bijega, prilično je očito da Sauceda baš i nema mirnu savjest. Za samu školu je situacija posebno neugodna jer prije nje uhićen 37-godišnji profesor koji je priznao kako je imao spolni odnos s 15-godišnjakinjom.

Suđenje čeka i Stephanie Pruett, 28-godišnjakinja koju se sumnjiči za seksualni odnos sa 17-godišnjakom. Da stvari budu neugodnije po nju, udana je i majka četverogodišnjeg djeteta, a u školi Weaver High u Alabami predaje povijest i izborni predmet Bibliju.

Uhićena je u ožujku ove godine nakon anonimne dojave dvoje učenika, a u ultrakonzervativnoj Alabami čeka je 20 godina kazne. Nakon provedenih ispitivanja, šerif je otkrio kako je Pruett imala odnos s učenikom koji je trajao najmanje šest mjeseci, a unatoč tome što nije moralo biti prisile stvari su jasne, radi se o kaznenom djelu.

Statistike sve poraznije

 
 
 
View this post on Instagram

#AlexandriaVera

A post shared by AlexandriaVera (@alexandria.vera) on Jun 1, 2016 at 5:57pm PDT

Svi ovi slučajevi - ili je riječ o suđenjima, ili uhićenjima – odnose se samo na razdoblje od godinu dana i učiteljice koje su mlađe od 30 godina. To prilično govori koliko je ovaj zastrašujući trend uzeo maha, a statistike govore da se čak 4 posto slučajeva silovanja u kojem su žene napadači odnosi na učiteljice.

Velika zatvorska kazna koju je dobila Brittany Zamora trebala bi poslati snažnu poruku koja bi odvratila potencijalne prijestupnice, no pitanje je hoće li tako biti u praksi. Uostalom, i 10-godišnja kazna koju je zbog seksualnih odnosa s 14-godišnjakom dobila 25-godišnja Alexandria Vera – veliki medijski slučaj u SAD-u – nije utjecao na sve navedeno. Vera je, inače, tvrdila da su i roditelji dječaka znali za njihovu vezu, čak je i odobravali, a tijekom njihovog odnosa, utvrdilo se na sudu, čak je i zatrudnila.

seks

suđenje

silovanje

kazne

maloljetnici

učiteljice

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter