dadilje iz pakla

Slala slike djece 25-godišnjaku, udarala bebu po leđima i prekrivala je dekom kako bi je ušutkala, zlostavljala dijete s posebnim potrebama


100posto
10.07.2019.13:55
Slala slike djece 25-godišnjaku, udarala bebu po leđima i prekrivala je dekom kako bi je ušutkala, zlostavljala dijete s posebnim potrebama
Profimedia

sažeto

Pojedine dadilje često su bile u središtu stravičnih slučajeva u kojima su nastradali oni najnevijiji - djeca


100posto
10.07.2019.13:55

Majka i dadilja dvogodišnjeg dječaka koji je od subote u Klaićevoj bolnici s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja zadržane su u policijskom pritvoru. Užas koji je dječak s dadiljom proživljavao više od mjesec dana u unajmljenoj šupici zgrade od desetak kvadrata bez prozora u jednoj zgradi u zapadnom dijelu Zagreba otkrio se nakon što se dadilja susjedi obratila za pomoć jer je dječak imao vidljive ozljede koje je hitno trebalo sanirati.

Rendgenske snimke kojima je to utvrđeno također upućuju na fizičko zlostavljanje, odnosno sumnja se da je netko zavrtanjem ruku djetetu slomio kosti. Usto, na tijelu su vidljivi hematomi, podljevi i rane za koje se sumnja da su nastale gašenjem opušaka na djetetovoj koži. O zvjerstvima dadilje nad svojim djetetom, majka je doznala u Puli gdje je radila na sezoni.

Epilog cijelog slučaja su dvije kaznene prijave protiv majke i dadilje. Obje su prijavljene zbog zanemarivanja djeteta i zloporabe njegovih prava, a dadilja će se suočiti i s optužbom za nanošenje teških ozljeda, što bi joj moglo donijeti od jedne do osam godina zatvora.

Damjan Tadic/CROPIX

Dadilja slala slike djece 25-godišnjaku

Ovo, naime, nije bio jedini ovakav slučaj koji je šokirao domaću javnost. Prije dvije godine Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv maloljetne dadilje i 25-godišnjaka koji je od nje tražio da snima djecu koja su joj povjerena na čuvanje, a sve kako bi zadovoljio svoj spolni nagon.

Tijekom prva dva mjeseca 2017., stoji u optužnici, muškarac je nagovorio djevojku da se s maloljetnim djetetom druže u njegovom automobilu, te se pritom spolno zadovoljavao dodirujući dijete.

Nakon što je uhićen, u mobitelu su mu pronašli sadržaje s djecom, kao i video uradak s okrivljenom djevojkom, koja je u to vrijeme još bila maloljetna. Što se nje tiče, tužitelji je terete da je iskoristila povjerenje roditelja koji su joj dali dijete na čuvanje te je nad djecom počinila bludne radnje.

Udarala bebu po leđima i prekrivala je dekom kako bi je ušutkala

O sličnim, čak i šokantnijim pričama mogli smo čitati u stranim medijima. Jedan od slučajeva koji je prije koju godinu potresao cijeli svijet odnosi se na dadilju iz Rusije koja se bestijalno iživljavala nad devetomjesečnom bebom.

Maltretiranje djeteta otkrili su roditelji koji su prethodno uočili da beba svaki put nakon što se vrate s posla plače. Dadilja je isprva negirala da je posezala za nasiljem, no sumnjičavi roditelji su postavili skrivenu kameru koja je zabilježila nasilničke ispade starije žene koja je udarala bebu po leđima i prekrivala dekom kako bi je ušutkala.

Poznat je i slučaj bivše dadilje Yoselyn Ortege iz New Yorka koja je osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti uvjetnog puštanja na slobodu nakon što je brutalno izbola dvoje djece koje je čuvala.

Fizički zlostavljala dijete s posebnim potrebama

Ortega, koja je došla iz Dominikanske Republike, obitelji Krim koja ju je zaposlila činila se kao "savršena dadilja": nikad nije kasnila, izvršavala je sve što je gazdarica tražila, nikada "ništa nije tražila, pa ni povišicu".

Ortega, za koju je ustanovljeno da je psihički bolesna, na sudu se branila na račun neuračunljivosti. Priznala je da je ubila djecu no kazala da u tom trenutku nije bila prisebna, no dok je bila u pritvoru, odbijala je lijekove.

Svijet su obišle snimke dadilje Lillian D. White iz američkog Lexingtona koja je snimljena kako fizički zlostavlja dijete s posebnim potrebama za koje se brinula. Na uznemirujućem videu moglo se vidjeti kako White udara dječaka i sjedi na njemu dok mu presvlači pidžamu.

djeca

zlostavljanje

dadilja

newsletter

Prijavite se na Newsletter