video: za ovakvo nešto trebaš BITI BUDALA

Skupina turista odlučila je na plaži kamenovati sabljarku, mislili su da je morski pas. Životinju su usmrtili bez razloga, hoće li netko odgovarati?


100posto
18.07.2019.18:00
Skupina turista odlučila je na plaži kamenovati sabljarku, mislili su da je morski pas. Životinju su usmrtili bez razloga, hoće li netko odgovarati?
ILUSTRACIJA/Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

sažeto

Kako su stručnjaci naglasili riba je najvjerojatnije  plivala blizu obale kako bi se mrijestila i sigurno je bila dezorijentirana


100posto
18.07.2019.18:00

Turisti su u Chalkidiji na grčkom otoku Evia kamenovali jednu sabljarku koja se približavala obali kako bi na svijet donijela mlade. Kupači su se uspaničili je rus pomislili da je riječ o morskom psu te umjesto da provjere ili pitaju nekog, odlučili su usmrtiti ribu i to kamenovanjem. 

Peticija protiv turista

Nakon tog mučnog čina deseci tisuća Grka potpisali su peticiju kojom smatraju i pozivaju na kažnjavanje turista koji su snimljeni kako bacaju kamenje na sabljarku. Već je prikupljeno 27.000 potpisa.

U videu se može vidjeti kako riba od jednog metra pliva u plićaku, a u jednom trenutku jedan mladić skače na nju. Istovremeno su drugi počeli bacati kamenje i druge predmete na sabljarku. Kako su stručnjaci naglasili riba je najvjerojatnije  plivala blizu obale kako bi se mrijestila i sigurno je bila dezorijentirana, jer se inače nikada ne bi toliko približila ljudima.

Pobjegla, ali prekasno

Iako je u jednom trenutku sabljarka uspjela pobjeći od turista i njihovog mučenja, nešto kasnije stanovnici su je pronašli mrtvu u luci. 

Autopsija još nije napravljena ali stanovnici tog grčkoj otoka izuzetno su bijedni na neodgojene turiste koji nisu ni provjerili o kojoj je ribi riječ nego su je doslovno zatukli do smrti, zbog toga je kako se takvo nešto ne bi ponovilo pokrenuta peticija.  U krajnosti kao turisti su se uplašili i nisu znali o kojoj ribi je riječ trebali su izaći iz mora, a ne 'pametnjakovići' sami ići rješavati stvar. 

Grčka

morski pas

sabljarka

kamenovanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter