'BOCNUO' PROTUKANDIDATE PA 'BOCNULI' NJEGA

Škoro se kandidirao za predsjednika države, a zbog poteza koje je najavio na društvenim mrežama ga uspoređuju s Kolakušićem


Matej Devčić
23.06.2019.10:35
Škoro se kandidirao za predsjednika države, a zbog poteza koje je najavio na društvenim mrežama ga uspoređuju s Kolakušićem
Emica Elvedji/CROPIX

sažeto

Škoro je svoju kandidaturu objavio putem Facebooka te poručio kako će njegov prvi potez biti upućivanje prijedloga za promjenu Ustava kako bi osnažio poziciju predsjednika


Matej Devčić
23.06.2019.10:35

Nakon što su posljednjih dana mediji pisali o kandidaturi Miroslava Škore za predsjednika države, popularni pjevač danas je točno u 9 sati na svom Facebook kanalu službeno objavio svoju kandidaturu.

Škoro je, naime, objavio video u kojem je svoj program najavio kao savez s narodom protiv stranačkih elita. U videu je rekao da će njegov prvi potez biti upućivanje prijedloga za promjenu Ustava kako bi osnažio poziciju predsjednika, a njegov program je savez s narodom. Želi vratiti povjerenje u instituciju predsjednika RH.

Bocnuo protukandidate

Osim što je u nekoliko točaka objasnio koje bi poteze eventualno povukao, Škoro je u svom izlaganju "bocnuo" protukandidata Zorana Milanovića i eventualnu protivnicu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Škoro je poručio biračima da im neće obećati da će "Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu", ali i da za njega Hrvatska nije "slučajna država", referirajući se na ranije izjave aktualne predsjednice i Milanovića.

Zamjerili mu zbog zahtjeva za ovlastima predsjednika

Reakcije na Škorinu kandidaturu na društvenim mrežama su podijeljene. Mnogi pozdravljaju njegovu kandidaturu i smatraju da bi se država uozbiljila kada bi postao predsjednik, a podsjećaju i na njegovo političko iskustvo koje je stekao kao HDZ-ov zastupnik u Saboru od 2008. do 2011. i kao bivši diplomat.

Neki problem vide u Škorinim zahtjevima za ovlastima predsjednika smatrajući kako bi oni bili udar na demokraciju te ističu kako njegove istup podsjeća na još jednog njegovog protukandidata, suca Mislava Kolakušića.

Hrvatska

politika

predsjednički izbori

Miroslav Škoro

predsjednička kandidatura

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter