leteći cirkus kolinde grabar-kitarović

Skakutala je i iskakala skoro iz paštete, iako radije jede škampe, ali će teško najvatrenija cheerleaderica iskočiti iz afera koje su pokazale i njezino drugačije lice


Ana Lonjak
01.01.2019.21:00
Skakutala je i iskakala skoro iz paštete, iako radije jede škampe, ali će teško najvatrenija cheerleaderica iskočiti iz afera koje su pokazale i njezino drugačije lice
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Kada bi bila tinejdžerka rekli bismo da je imala fenomenalnu godinu, san svake djevojke, grlila se, skakala, družila sa sportskim i političkim facama, putovala, pričala o šminci i odjeći


Ana Lonjak
01.01.2019.21:00

Godina 2018. bila je vrlo aktivna i uzbudljiva za hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. U protekloj godini nije jedino iskočila iz paštete, a svugdje drugdje je bila. Gdje se naša predsjednica mogla ugurati, ugurala se, a uspjela je uistinu svugdje. Pa je tako skakutala s tribina Svjetskog nogometnog prvenstva, skakutala je i po nogometnim svlačionicama, grlila je pobjednički pehar, gurnula je glavu kada se Modrić slikao za Paninijev album pa se i ona našla na sličici.

Na finalu Davis Cupa također je vatreno navijala i naravno upala i tenisačima u svlačionicu, a nakon njihova povratka u Hrvatsku organizirala je na Pantovčaku pravu feštu u svom stilu pa je tako zapjevala i Thompsonove pjesme, a nekoliko mjeseci prije tvrdila je da nikad nije čula sporne pjesme gospodina Thompsona. Iako se na derneku na Pantovčaku činila jako dobro upućena u repertoar dotičnog. 

Nafljaska ujutro malo tekućeg pudera

Facebook

Ugurala se između Donalda i Melanije Trump kada se taj predsjednički par u rujnu fotografirao s čelnicima svih država, drugi su državnici naime pozirali pored para, dok je ona stala između njih. Pa, valjda ona zna gdje je njoj mjesto.

U radijskom intervjuu, pak, predsjednica je otkrila da "nafljaska ujutro malo tekućeg pudera i šminke i onda to izdrži cijeli dan", a otkrila je da voli poslušati i narodnjake kada je prava fešta. Također je u tom lintervju otkrila da kao i mnoge žene ujutro nema što obući. A za rusko izdanje časopisa Marie Claire bila je i manekenka.

Selila je svoj predsjednički ured, kamo god je stigla, ali da, nije se iselila s Pantovčaka kako je obećala. Ali, našla je ona i za to opravdanje kazavši kako nije mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski odgovarajući objekt za Ured predsjednice. I onda je poentirala s Kikom, odlučila je naša predsjednica udomiti psića, jer ima li boljeg PR-a nego fotkati se i pozirati sa simpatičnim psićem. 

Kada bi bila tinejdžerka rekli bismo da je imala fenomenalnu godinu

iStock / ilustracija

U svakom slučaju kada se sumira bila je to uzbudljiva godina na Grabar-Kitarović. Kada bi ona bila tinejdžerka rekli bismo da je imala fenomenalnu godinu, san svake djevojke, grlila se, skakala, družila sa sportskim i političkim facama, putovala, pričala o šminci i odjeći, glazbi a i pozirala je i kao manekenka i bila vatrena cheerleaderica. 

No, problem je što Kolinda nije tinejdžerka nego odrasla žena i to na visokoj državnoj funkciji, i zbog toga u jednom trenutku sve ove njezine aktivnosti postaju problem  i kontraproduktivne za građane ove zemlje. Ona, a nažalost i neki drugi političari smatraju da je ovo njihova prćija i da mogu raditi što i kako im se sprdne. 

A ove godine predsjednici se puno puta sprdnulo da radi i ponaša se kako hoće, a da pritom ništa korisnoga ne napravi. OK, sad će krenuti rasprave o njezinim ovlastima i mogućnostima što ona može napraviti, ali ako već ne može puno ne treba raditi oprostite na izrazu s*anja. 

Sve goruće probleme zgurala je pod predsjednički tepih

Facebook predsjednice

Korisnih političkih poteza Grabar- Kitarović u protekloj godini nije imala, također nije progovarala o važnim i gorućim problemima koji su potresali zemlju. No, s time se i nije stigla baviti, jer je toliko bila zaokupljena sobom, svojim performanceima i PR trivijalnostima da sve ono što je usitinu važno za ovo društvo zgurala je pod predsjednički tepih. 

No, ispod tepiha nije uspjela 'zgurati' dvije velike afere koncem godine, aferu SMS i aferu pogazi me, u kojoj je Radeljić otkrio kako mu je SOA prijetila da bi ga mogao pregaziti automobil ako bude govorio loše o predsjednici.

Voli škampe i pjenušac, a to nam nije rekla

Cropix

I odjednom ta divna, draga, mila predsjednica koja pleše, skakuće, grli sve i voli cijeli svijet navodno je upletena u neke gadne afere, pa kako je to moguće?

I onda kao šah-mat na kraju cijele godine njezini dojučerašnji pristaše, nakon što je naglo zaokrenula retoriku ni malo napustila desne pozicije i skrenula prema centru,  odlučila joj je zadati udarac. Pa smo saznali možda i najzanimljiviji podatak u kojem društvu predsjednica voli večerati i da je poznato da predsjednica voli škampe i pjenušac. 

Ups, te neke zanimljive podatke nije htjela podijeliti s javnosti, a baš šteta. Iako je neizmjerno puno uložila u PR u ovoj godini, teško će se uspjeti iskoprcati iz ovih afera i vratiti sliku razgaljene predsjednice svih Hrvata. Čak ni čopor umiljatih psića u tome joj ne bi pomogao. Jedina nada joj je neki veliki sportski uspjeh naših sportaša u kojem će pokazati ono u čemu je najbolja.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter