kad unuk ima lošu ideju

Sjećate li se bake i unuka koji su u Pošti pokušali podići paket pun droge iz Njemačke, stigla im je kazna


100posto
12.11.2019.12:20
Sjećate li se bake i unuka koji su u Pošti pokušali podići paket pun droge iz Njemačke, stigla im je kazna
Profimedia

100posto
12.11.2019.12:20

21-godišnji Bjelovarčanin koji je zajedno sa svojom 76-godišnjom bakom lani pokušao podići paket pun droge u Poštanskom ured u Bjelovaru, osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana, s rokom kušnje od tri godine. Tako glasi pravomoćna presuda Županijskog suda kojom je potvrđena prvostupanjska presuda Općinskog suda u Bjelovaru iz svibnja ove godine, u dijelu koji se tiče visine izrečene kazne.

Kako stoji u presudi, mladić je tijekom listopada 2018. godine iz topline stana u Bjelovaru surfao po skrivenoj internetskoj stranici iz Njemačke koja se, između ostalog, bavi ilegalnim narkomanskim tržištem, piše Bjelovar.live

Policija uhitila baku

Ilustracija / Getty Images

Ondje je naručio i kupio drogu koju je platio kriptovalutom Bitcoinom, a kao naručitelja droge je naveo svoju baku. Paket s drogom je zaista stigao u Hrvatsku poštu, a baka ga je u pratnji unuka 3. prosinca pokušala podići u Poštanskom uredu u Bjelovaru. Međutim, ondje ih je dočekala policija i uhitila na licu mjesta.

U pretrazi njihova stana u središtu grada policijski službenici su pronašli laptop i mobitel koji su unuku poslužili prilikom narudžbe droge. Nakon uhićenja, mladi će je ostao u pritvoru, a baka je ubrzo puštena na slobodu. U paketu se nalazilo 1534 grama speeda i 1023 komada tableta ecstasyja težine 510 grama. Ukupna težina paketa iznosila je nešto više od dva kilograma, a optuženi unuk drogu je namjeravao dilati.

droga

baka

pošta

newsletter

Prijavite se na Newsletter