samo mir i dobro

Sinove HDZ-ovaca nekako baš u ovo doba godine ponese 'ljubav' prema Srbima pa jedan objavljuje čestitke s odrubljenom glavom, drugi stihove Jasenovca i Gradiške


Mia Peretić
09.01.2019.12:05
Sinove HDZ-ovaca nekako baš u ovo doba godine ponese 'ljubav' prema Srbima pa jedan objavljuje čestitke s odrubljenom glavom, drugi stihove Jasenovca i Gradiške
Screenshot / Twitter / iStock

sažeto

Što je točno problem, čašica šampanjca previše ili to što snijeg padne samo na pravoslavni Božić, teško je reći


Mia Peretić
09.01.2019.12:05

Blagdanski duh na sinove poznatih HDZ-ovaca ima malo drugačiji efekt, pa ih baš nekako u ovo doba godine ponese sva ta čestitarska atmosfera i natjera da iskažu svu 'ljubav' prema pripadnicima srpske nacionalne manjine.

Što je točno okidač, teško je reći. Je li to koja čašica šampanjaca previše za Novu godinu ili se teško mire s činjenicom da snijeg padne samo na pravoslavni Božić, ne znamo, no s obzirom na posljednju nesvakidašnju čestitku koju je "svim prijateljima Srbićima" uputio Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, čini se ovo doba godine zaista utječe na potomke HDZ-ovih političara.

Mlađi je Đakić, naime, na svom privatnom Facebook profilu prije nekoliko dana objavio fotografiju čovjeka s ustaškim znakovljem, koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. "Svim prijateljima Srbićima sretan Božić", napisao je uz fotografiju. Objavu je uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru.

Nakon "čestitke", Ivan Đakić se suočio s osudom vlastite stranke iz koje se iščlanio, no tu za njega nije kraj jer je mu je blagdansku euforiju dodatno nagazila Vlada RH, u priopćenju osudivši takav govor mržnje i poticanje netrpeljivosti, a zbog navedenog govora mržnje na društvenim mrežama priveden je i na obavijesni razgovor u prostore Policijske uprave Virovitičko-podravske.

Da Đakić nije iznimka, potvrđuje i slučaj sina drugog HDZ-ovog poznatog saborskog zastupnika Steve Culeja, Domagoj Culej, koji je jednu Novu godinu prijateljima na Facebooku čestitao citatom pjesme "Jasenovac i Gradiška stara".

Tata Culej je reagirao tako što je sinu pojasnio da nije vrijeme puštati takve stvari, te kako je to bilo neko prošlo, poslijeratno vrijeme kada se to slušalo.

Screenshot/Facebook

Facebook

HDZ

Srbi

govor mržnje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter