svi u šoku zbog kazne

Sin tajkuna u zatvoru jer je zbog video igrica ubio prijatelja. 'Glava mu je bila gotovo odsječena, a kasnije je mrcvario tijelo'


100posto
29.05.2019.18:00
Sin tajkuna u zatvoru jer je zbog video igrica ubio prijatelja. 'Glava mu je bila gotovo odsječena, a kasnije je mrcvario tijelo'
Screenshot / YouTube

sažeto

Maloljetni ubojica je prijatelja napao tijekom igre na konzoli na drugom katu obiteljske vile


100posto
29.05.2019.18:00

Vasya Turda, 14-godišnji sin ukrajinskog tajkuna, osuđen je na tri i pol godine zatvora zbog stravičnog ubojstva svog prijatelja i vršnjaka, Vasye Popa, nakon što je od njega izgubio u video igricama. 

Screenshot / YouTube

'Vrat je bio prerezan od uha do uha, a stručnjaci su rekli da je to bio prvi napad'

Kako piše Daily Mail, maloljetni ubojica optužen je da je 27 puta nožem ubo Vasyu Popa.

"Imao je 27 ubodnih rana, glava mu je bila gotovo odsječena, vrat prerezan od uha do uha. Stručnjaci su mi rekli da je to bi prvi napad. Kasnije je mrcvario tijelo", rekao je na sudu žrtvin otac Mikhail Pop.

Ukrajinski tajkun Vasilij Turda svom je sinu kupio kompjuterske igrice vrijedne više od 22 tisuće eura. Tinejdžer je pozvao prijatelja da mu pokaže novi i skupocjeni sustav, a kako se navodi u izvještajima, Turda ga je napao tijekom igre na konzoli na drugom katu obiteljske vile.

Fotografije mjesta zločina pokazuju koliko je to bilo stravično: zidovi i stepenice prekriveni su krvlju. Vasya Pop krvav je bježao kućom, dok ga je Turda lovio s nožem u ruci.

Traže da se kazna poveća

Vasya Turda osuđen je za ubojstvo, a kako je na sudu rečeno, žrtva je "izazivala" napadača sistematskim uznemiravanjem i teškim uvredama, a kao jedna od ranijih provokacija je naveden primjer u kojem je Pop svom prijatelju skinuo gaće pred djevojčicama u kafiću. Tužitelji traže da se kazna poveća na 15 godina.

ubojstvo

Ukrajina

igrice

tajkun

newsletter

Prijavite se na Newsletter