Suluda afera u BiH

Sin ministra gospodarstva pod lažnim imenom krao lovačke pse i preprodavao ih diljem Bosne i Srbije, a prevarenima je navodno i prijetio smrću


Mia Mitrović
17.11.2019.13:00
Sin ministra gospodarstva pod lažnim imenom krao lovačke pse i preprodavao ih diljem Bosne i Srbije, a prevarenima je navodno i prijetio smrću
iStock (ilustracija)

Mia Mitrović
17.11.2019.13:00

Armin Arnaut, sin Mensada Arnauta (A-SDA), ministra privrede u BBK, pod lažnim imenom Enes, ukrao je više lovačkih pasa pa ih preprodavao širom BiH i Srbije, otkriva „Dnevni Avaz“.

Od javnosti u BiH to se dugo tajilo, no istina je isplivala kada je dvadeset lovaca Društva „Biserna“ iz Goražda potpisala peticiju i prijavu koju su uputili PU Goražde, Federalnom MUP-u i SIPA-i u kojoj raskrinkavaju Arnauta.

Montirani proces?

"S područja Lovačkog društva „Biserna“, sekcija Faočići, nestalo je više lovačkih pasa. Došli smo do saznanja da pse krade Armin Arnaut te smo preko kolega na području Šapca u Srbiji te u Višegradu i Livnu dobili fotografije naših nestalih pasa. Dobili smo i poruke koje su kupci naših pasa razmjenjivali s Arnautom", navode u prijavi.

iStock

S druge strane, Mensad Arnaut, ministar privrede, kaže da se to sve njemu i njegovom sinu pokušalo montirati prošle godine i da je to djelo isključivo jednog čovjeka, Nusreta Mrše.  

"Ništa od navoda za koje ste me pitali, nije točno! Ljudi su ljubomorni, žele nam nauditi. Kakvi psi, kakvo oružje", rekao je Avazu Arnaut i dodao da su sve istrage protiv njegovog sina obustavljene te da je sve izmišljeno. 

Upitan za prijavu protiv njegovog sina Armina koju je FUP-u zbog prevare podnio Goran Vukosavljević iz Arilja, ministar je odgovorio da je sve izmišljeno. 

Prijetnje i uvrede

Vukosavljević, međutim, tvrdi drugačije. On kaže da ga je Armin Arnaut prevario za 600 eura.

"Prodao mi je psa koji nije vrijedio ni pišljiva boba. Rekao mi je da pas košta 1.200 eura, pa smo se dogovorili da mi da pola novaca, da vodim psa u Srbiju na probu i da će mi vratiti novac ukoliko pas ne bude odgovarao. Našli smo se ujutro na benzinskoj pumpi u Ustiprači, dao sam mu novac, a on meni psa ", kazao je Avazu Vukosavljević.

Nakon tri dana Vukosavljević je pozvao Arnauta i tražio da mu vrati novac, a on će njemu psa.

"Opsovao mi je majku i rekao da je novac potrošio. Zvao sam ga nekoliko puta, a on mi je prijetio, psovao, na kraju mi je rekao da će doći u Arilje s jaranima i da će me ubiti", dodao je.

Ovo nije jedini slučaj, a peticiju i prijavu protiv ministrova sina potpisalo je 15-ak prevarenih lovaca. 

BiH

krađa pasa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter