'BOMBA' UMJESTO 'BOMBAYA'

Šestorica studenata optužena za terorizam zbog - tipfelera!


Vid Barić
25.05.2017.08:20
Šestorica studenata optužena za terorizam zbog - tipfelera!
Pixabay

sažeto

Indijski student poslao je poruku putem WhatsAppa drugome prijatelju kako je upravo vrlo blizu Mumbaija. No, umjesto da napiše 'Bombay', mladić je napisao 'Bomb'


Vid Barić
25.05.2017.08:20

Čak i zbog tipfelera pri upisu riječi na popularnu aplikaciju za chat WhatsApp možete završiti u zatvoru.

Lekcija je to koju su naučila šestorica studenta iz južne indijske pokrajine Kerala tijekom njihovoga posjeta Mumbaiju. Putovali su, naime, prigradskim vlakom kada je jedan od njih odlučio poslati poruku sa svojega telefona. Čitavu stvar je promatrao jedan suputnik koji se slučajno našao pored njega.

"Jedan od šestorice studenata poslao je poruku putem WhatsAppa drugome prijatelju kako je upravo vrlo blizu Mumbaija. No, umjesto da napiše 'Bombay', mladić je napisao 'Bomb' i zbog toga je suputnik postao vrlo sumnjičav prema njemu te je informirao policiju. Na kraju su ih snage sigurnosti i reda izvele iz vlaka i odvele u policijsku stanicu," rekao je policijski inspektor Suresh Patil za The Hindu novine.

Bombay je staro ime za Mumbai.

Policija je na kraju oslobodila studente i pustila ih da odu svojim putem, nakon što su shvatili kako je riječ o običnom tipfeleru.

Uhićenje se dogodilo u vrijeme velikih tenzija spram muslimana u Indiji koje su još i narasle nakon posljednjeg terorističkog napada u Manchesteru.

terorizam

uhićenje

vlak

Bombay

Bomb

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter