opet se kuha u srbiji

Sergej Trifunović poručio Vučiću da će završiti kao Gadafi, a Vučić 'oslobodio jezik': Kaže da su prosvjednici mogli biti izrešetani


Daniel Radman
11.08.2019.18:00
Sergej Trifunović poručio Vučiću da će završiti kao Gadafi, a Vučić 'oslobodio jezik': Kaže da su prosvjednici mogli biti izrešetani
Profimedia / Getty Images

sažeto

Brojnost prosvjednika je opala, ali je nezadovoljstvo Vučićem ostalo 


Daniel Radman
11.08.2019.18:00

U Srbiji se politički smirila situacija, prosvjedi "1 od 5 milijuna" krajem prošle i početkom ove godine okupljali su impozantan broj građana koji su nezadovoljni načinom vladanja Aleksandra Vučića, a sada je entuzijazam na prilično niskim granama. No, prosvjeduje se i dalje, a iako je masovnost u opadanju, čini se da se strasti – i s jedne i druge strane – ne smiruju.

Ultimatum do 1. rujna

Sinoć je tijekom prosvjeda došlo do incidenta. Tročlana delegacija prosvjednika namjeravala je ukloniti ogradu ispred Predsjedništva Srbije kako bi Vučiću 'okačili na zid' popis zahtjeva koji uključuju pravila za poštene izbore. Osiguranje to nije dopustilo, pa je Srđan Marković, jedan od organizatora, preskočio ogradu te je došlo do incidenta.

Fizički je zaustavljen, tvrdi i da je ozlijeđen, a osiguranje ga je uspjelo vratiti na 'pravu stranu ograde'. No, putem medija je Vučiću postavio ultimatum da se izjasni do prvog rujna oko njihovih zahtjeva.

Trifunović dolio ulje na vatru

Vučića, dakako, ultimatum ne impresionira, tek je poručio da će idući put u osiguranju biti žene, pa će prosvjednici razmisliti hoće li i njih napasti.

Potom je stvari zakuhao glumac Sergej Trifunović koji jest na čelu aktivista koji pokušavaju srušiti Vučića, a on je putem twittera – ni malo diplomatski – napisao da bi Vučić mogao završiti kao libijski diktator Moamer Gadafi ako doista u osiguranju budu žene.

I Vučić oslobodio jezik

No, i Vučića je prošla diplomacija.

'Oni koji šalju djecu na prosvjede moraju preuzeti odgovornost, da su preskakali ograde u Bijeloj kući bili bi izrešetani', prokomentirao je, premda je dodao da 'u Srbiji to nikad neće tako izgledati'.

Srećom, u odgovoru Trifunoviću bio je nešto blaži.

'Mnogi u danas u Libiji maštaju o Gadafijevom vremenu. Ja Sergeju Trifunoviću želim dobro zdravlje. Pravi je gospodin'.

Srbija

Aleksandar Vučić

prosvjedi

Sergej Trifunović

Moamer Gadafi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter