10 pitanja za...

Seksi maser otkriva: 'Nemoralnih ponuda ima, jedna cura mi je pokazala grudi, a muževi ne bi bili sretni kako im se žene ponašaju'


Mia Peretić
27.04.2019.14:00
Seksi maser otkriva: 'Nemoralnih ponuda ima, jedna cura mi je pokazala grudi, a muževi ne bi bili sretni kako im se žene ponašaju'
istock

Mia Peretić
27.04.2019.14:00

Na spomen masaže oni koji vole biti predvidljivo duhoviti često se nadovežu riječima "sa sretnim svršetkom", misleći pri tome na usluge koje nadilaze uobičajenu ponudu masaže leđa ili čitavog tijela.

Ako ste gledali Seinfelda, pamtite epizodu u kojoj George Costanza odlazi na masažu i ostaje sablažnjen nakon što shvati da će ga masirati frajer, pa nekoliko scena kasnije izgovara legendarnu rečenicu: "I think it moved", odnosno "Mislim da se pomaknuo", aludirajući na, za njega nevjerojatnu mogućnost da mu se penis pomaknuo uslijed tretmana koju mu je pružao muški maser.

Naš je sugovornik također muškarac koji je završio program i postao licencirani maser, no kako nam kaže, niti jedan klijent mu nije priznao da mu se "nešto pomaknulo".

S druge strane, klijentice su mu nekada itekako znale dati do znanja da bi voljele da se stvari malo "zakotrljaju". Zamolio nas je da ostane anoniman jer je ipak odlučio podijeliti neke sitne neugodnjake koje je doživio na svom radnom mjestu, a ispričao nam je sve o svom poslu, seksizmu i nemoralnim ponudama za koje muževi njegovih klijentica ne bi voljeli znati.

Kako si odlučio postati maser?
Nakon mnogo godina amaterskog bavljenja sportom, te radnog staža u privatnom sektoru, odlučio sam uzeti svoj posao u svoje ruke -doslovno- i postati maser. Znao sam da je to nešto što bi mi išlo. Malo sam se raspitivao gdje i kako početi, te sam ubrzo upisao program u jednom poznatom učilištu.

Koliko traje školovanje?

Program je trajao 60 sati i stvarno je dosta dobar. Mogu reći da sam naučio sve što mi je potrebno da se samostalno mogu baviti masiranjem.

Muškarac maser, zaista ne bi trebalo biti nešto neobično, no nekako se tradicionalno još uvijek percipira da se time uglavnom bave žene. Kakva su tvoja iskustva?

Ma danas nas ima dosta muških koji to radimo, nije to ništa čudno. Dodatni bonus, ženske nas posebno vole kada dođu u salon. Netko bi rekao, seksizam. Ma boli me briga, ako mi to donosi više klijenata, odnosno klijentica, živio seksizam. Čak radije biraju nas nego maserke.

istock

A one priče o masaži sa sretnim svršetkom, ima li tu istine?

Ja ne nudim takvu masažu, odnosno sretni svršetak na koji vi mislite. Dakle, tko kod mene dođe po pipkanje intimnih dijelova, otići će nesretan. Iako to vjerojatno ne bi bila prva žena koju sam razočarao (šala). Ja sam profesionalac, bavim se isključivo masiranjem. No, moram priznati da se moji prijatelji redovito sprdaju na taj račun. Kažu kako mi svoje cure neće slati na masaže.

Mlad si, zgodan, jesi li ikada imao slučaj da ti se klijent ili klijentica neprikladno ponaša?

Jao, bila je jedna cura. Mlada i zgodna, došla je na masažu leđa. I ja kažem ok, samo da sve pripremim. A ona krene, ničim izazvana, pričati kako je nedavno povećala cice i da je jako zadovoljna sa svojim trojkicama. Ja u sebi mislim, super, al nisam fan umjetnih. I okrenem se, a ona gola do struka, okrenuta prema meni. Iako to nije bilo potrebno. Njezine grudi su mi bile skoro pa u faci.

istock

Što si učinio?
Samo sam ju šutke pokrio ručnikom i zamolio da legne na stol. Više nikad nije došla. Ne znam je li to zbog toga što nije bila zadovoljna masažom ili mojom reakcijom. Nikada neću saznati.

Načelno, rekao bih da su moji klijenti normalni i pristojni ljudi, no neke žene katkad prelaze granicu. Nisam siguran bi li njihovi muževi bili sretni s njihovim ponašanjem, odnosno onime što izgovaraju. Bude tu pokušaja flerta, komentara da sam zgodan i da imam jako dobre ruke, te obilaznim putem pokušavaju saznati imam li curu. Često ih preduhitrim pa kažem da, ako su zainteresirane, moja cura je također maserka pa ako u nekom budućem terminu ja budem rezerviran, ona će ih rado preuzeti. Inače, moja se djevojka time uopće ne bavi. Obično ih to ohladi. Za tango je ipak potrebno dvoje, a ja nisam takav plesač.

Što je potrebno za dobrog masera?

Dobro poznavanje anatomije i fiziologije tijela, mišića, lokomotornog sustava, zatim je važna taktilna percepcija, a odnos s klijentom mora biti profesionalan.

Također, treba imati dobru ruku, poznavati mišiće, njihov početak, kraj, bolne točke. Da ne govorim da čistoća i higijenski uvjeti moraju biti besprijekorni.

Tko su tvoji klijenti?

Svi: žene, muškarci, odrasli, stariji, mlađi, sportaši. Više žena mi dolazi, to je točno. Ako se radi o sportu, onda su to većinom muškarci.

istock

Što najviše muči ljude?

Ljude koje rade sjedeći posao muči vrat, oni koji stoje, recimo ljudi koji se bave ugostiteljstvom, pate zbog srednjeg djela leđa. Vozači koji mnogo sjede imaju problema s lumbalnim djelom kralježnice. Sve su to problemi vezani za posao kojim se bave.

Koliko košta masaža i koliko se dugo čovjek time može baviti?

Ja naplaćujem između 150 i 200 kuna, ovisi o čemu se radi, a to ću sigurno raditi još barem 10 ili 15 godina. Sve ovisi o tome kako posao bude išao. No, zasad sam više nego zadovoljan koliko radim, iako sam zapravo tek počeo. Uživam u radu s klijentima, mislim da sam jako dobar u svom poslu što je na kraju dana i najbitnije. Samostalno sam izarao baviti se time, puno sam ulagao u sebe i svoje znanje, tako da nema mjesta za nezadovoljstvo ili kukanje. Koliko radim, toliko zarađujem, vrlo jednostavno. I tako sam oduvijek želio živjeti.

10 pitanja za...

maser

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter