država trenira strogoću

Sedam mladića dobilo pet dana zatvora zbog vrijeđanja Janice Kostelić


Ružica Matić
11.06.2017.18:00
Sedam mladića dobilo pet dana zatvora zbog vrijeđanja Janice Kostelić
Matija Djanjesic / CROPIX

sažeto

Prekršajni sud u Splitu osudio je na petodnevnu zatvorsku kaznu sedmoricu od 12 mladića privedenih u subotu u Supetru


Ružica Matić
11.06.2017.18:00

Prekršajni sud u Splitu u nedjelju popodne osudio je na petodnevnu zatvorsku kaznu sedmoricu od 12 mladića privedenih u subotu zbog narušavanja javnoga reda i mira na trajektu na liniji Split-Supetar i u supetarskoj luci, te vrijeđanja hrvatske sportašice i državne tajnice za sport Janice Kostelić, dok su dvojica maloljetnika puštena na slobodu, a od progona trojice privedenih se odustalo, javlja Dnevnik.hr.

Predmet je bio zatvoren za javnost jer su među privedenima bila i dva maloljetnika. Nakon što je saslušala svih 12 privedenih, sutkinja Snježana Radovniković je za trojicu odustala od progona, dvojicu maloljetnika je pustila na slobodu, dok je sedmorici izrekla petodnevne zatvorske kazne.

Dnevnik.hr piše kako je policija tražila isključivo zatvorske kazne. Kako doznaju na sudu, kad sedmorici izgrednika istekne petodnevna zatvorska kazna, ona im može biti i produžena. Dvojica najmlađih privedenih imaju 17, a najstariji 27 godina i s većinom njih su tijekom saslušanja bili su i roditelji. Dio ih je sa šireg splitskog područja.

Državna tajnica za šport Republike Hrvatske Janica Kostelić doživjela je neugodnost s navijačima Hajduka na putu u Bol na tamošnji teniski turnir. Počeli su je vrijeđati na trajektu za Brač, a kulminiralo je u pristaništu u Supetru gdje su joj glasno skandirali razne uvrede i spominjali Mamića.

Mladići su okružili auto u kojem je Janica bila s još dvije žene, a kako su svjedoci incident snimili mobitelima i objavili na internetu, policija je lako našla huligane. 

"Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini," kazala je Janica Kostelić koja se nakon incidenta vratila u Zagreb.

Vlada Republike Hrvatske odmah je osudila je uvrede upućene državnoj tajnici Kostelić.

zatvor

Janica Kostelić

Brač

vrijeđanje

Supetar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter