brutalna smrt novinara

Saudijska Arabija napokon priznala da je nestali novinar Khashoggi mrtav, za raskomadanim tijelom se još traga


100posto
20.10.2018.08:25
Saudijska Arabija napokon priznala da je nestali novinar Khashoggi mrtav, za raskomadanim tijelom se još traga
Reuters

sažeto

Istraga je još u tijeku i do sada je uhićeno 18 Saudijaca 


100posto
20.10.2018.08:25

Saudijski novinar i dopisnik Washington Posta Jamal Khashoggi umro je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu prilikom tučnjave s ljudima koje je tamo sreo, priopćila je Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage, a vijest prenose svi svjetski mediji.

Saudijske vlasti osnovale su komisiju koja će istražiti kako je točno došlo do smrti novinara te ima rok od mjesec dana da istraži sve i preda vlastima izvješće o slučaju. U komisiji će biti dužnosnici iz službe nacionalne sigurnosti te ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova.

"Istraga je još u tijeku i do sada je uhićeno 18 Saudijaca", navodi se u priopćenju saudijskog tužitelja i dodaje da su savjetnik Kraljevskog suda  Saud al-Qahtani  i zamjenik direktora obavještajne službe Ahmed al-Assiri smjenjeni sa svojih pozicija.

Prema informacijama koje su objavili turski mediji, Jamala Khashoggija je u konzulatu ubila skupina od 15 visokih dužnosnika vlade Saudijske Arabije te njihovih operativaca obavještajnih službi. U Istanbul su došli u dva odvojena leta, a nedugo nakon nestanka novinara napustili su Tursku. 

Objavljeno je tako i da je Khashoggi mučen, da su mu odrezani prsti te odrubljena glava.  

ubojstvo

Saudijska Arabija

novinar

Jamal Khashoggi

konzulat

newsletter

Prijavite se na Newsletter