'moralan čin'

Saucha se ispisao iz SDP-a i dao ostavku na sve funkcije


Ružica Matić
20.02.2017.20:45
Saucha se ispisao iz SDP-a i dao ostavku na sve funkcije
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Tvrdi da nije kriv za lažiranje putnih naloga, ali ne želi opterećivati SDP svojim problemima


Ružica Matić
20.02.2017.20:45

Tomislav Saucha dao je ostavku na sve pozicije u saborskim odborima, potvrdio je SDP. Svojoj matičnoj organizaciji u ponedjeljak je poštom preporučeno poslao zahtjev za ispisnicom iz stranke dok se ne riješi sumnja DORH-a da je kao predstojnik Ureda predsjednika Vlade u premijerskom mandatu Zorana Milanovića zloupotrijebio dužnost i od 2013. godine do kraja mandata krivotvorio dnevnice i izvukao za sebe preko pola milijuna kuna, piše Jutarnji list. Saucha je poslao i e-mail predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću u kojem piše da je nevin, ali ne želi opterećivati SDP svojim osobnim problemima. Bernardić je ostavku navodno prihvatio, a Saucha bi mogao ostati u Saboru kao nezavisni zastupnik. 
Tomislava Sauchu USKOK tereti da je kao bivši šef kabineta Zorana Milanovića lažirao putne naloge trojici savjetnika bivšeg premijera i tako oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna. Uhićen i pritvoren nakon što mu je Sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka. 
Nakon što je USKOK ispitao sve svjedoke Saucha je pušten iz pritvora. 

"Točno je da je Saucha poslao obavijest o ispisnici iz stranke dok ne dokaže svoju nevinost. To je prije svega njegov moralni čin", kazao je glavni tajnik SDP-a Zvane Brumnić dodajući da, ukoliko se nakon provedene istrage ne podigne optužnica protiv Sauche, njegov će povratak u stranku biti formalnost.

SDP

ostavka

Tomislav Saucha

dnevnice

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter