Video: Poput nuklearne katastrofe

Samo nekoliko kilometara od Nižnjeg Novgoroda dogodila se opasna nesreća koju se čulo u okolnim gradovima


100posto
01.06.2019.15:00
Samo nekoliko kilometara od Nižnjeg Novgoroda dogodila se opasna nesreća koju se čulo u okolnim gradovima
Instagram

sažeto

U eksplozijama je ozlijeđeno 20 ljudi, došlo je do greške u tvornici dinamita


100posto
01.06.2019.15:00

Scenarij strave dogodio se u Rusiji, samo 400 kilometara istočno od Moskve. Barem 20 ljudi je ozlijeđeno u tri jake eksplozije u nesreći koja se dogodila u subotu. Prepoznatljiva 'gljiva' od dima formirala se iznad tvornica eksploziva u gradu Dzeržinsk u središnjoj Rusiji.

To se mjesto nalazi samo nekoliko kilometara od Hrvatima poznatog Nižnjeg Novgoroda u kojem su se prošle godine održavale utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva.

Snažna detonacija protresla je prozore i zidove u gradu, a dim je prekrio ulice nakon eksplozije u tvornici, javlja RT.

Eksplozije su bile toliko jake da su ih čuli i stanovnici Bogorodska, grada udaljenog 15 kilometara. A stanovnici Dzeržinska svjedočili su gustom dimu koji se momentalno formirao iznad tvornice i zatim zagušio grad.

Nema poginulih, za sad

Dužnosnici kažu da je do nesreće došlo najvjerojatnije zbog 'povrede tehnoloških i proizvodnih procesa' u pogonu. Serija eksplozija dogodila se u dijelu tvornice gdje se proizvodio TNT dinamit, a ta zgrada potpuno je uništena,

Iz tvornice su javili da nitko od zaposlenih nije smrtno stradao u požaru koji je buknuo nakon eksplozija te da su svi zaposlenici evakuirani. U tvornici se proizvode razne vrste eksploziva, koji se uglavnom koriste za miniranja.

Rusija

nesreća

eksplozija

tvornica eksploziva

newsletter

Prijavite se na Newsletter