Sjećate se premijerove izjave o zavidnim Afrikancima?

Sad mi zavidimo njima. Danas su dokazali da imaju odgovornije ministre od Kujundžića i Murganić


Daniel Radman
10.03.2019.17:00
Sad mi zavidimo njima. Danas su dokazali da imaju odgovornije ministre od Kujundžića i Murganić
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Kujundžićev kolega iz Tunisa iz moralnih razloga se oprostio od ministarskog mjesta nakon svega četiri mjeseca 


Daniel Radman
10.03.2019.17:00

Sjećate se vjerojatno one izjave premijera Andreja Plenkovića kako bi u Africi vapili za našim standardom. Danas nam je stigla jedna vijest iz Afrike na kojoj možemo biti zavidni tamošnjem stanovništvu. Naime, imaju odgovornije ministre nego Plenković!

Recimo, ministri Milan Kujundžić i Nada Murganić toliko su se zalijepili za svoju fotelju da ne postoji ta cijena pod koje bi se je odrekli. Bilo je, blago rečeno, propusta u njihovim resorima radi koje bi neki europski ministri sami pokupili kufere, ali ne, njih dvoje i dalje misle da dobro rade svoj posao.

Nisu samo Šveđani odgovorni

Uzimali smo za čest primjer švedsku zamjenicu premijra Monu Sahlin koja je koristila je službenu kreditnu karticu kako bi kupila pelene, čokolade i još neke privatne sitnice, a kad su je 'provalili' – iako je riječ o običnom kusuru – platila je svoja dugovanja i rekla 'do viđenja'.

A da se vratimo na afrikance, Kujundžićev kolega iz Tunisa, čovjek se zove Abderuf Šerif, oprostio se od ministarskog mjesta nakon što je jedanaestero novorođenčadi u rodilištu umrlo od septičkog šoka. Inače, dotični nije pošteno ni zagrijao fotelju, tek je četiri mjeseca bio u njoj. A uzgred rečeno, doduše u nejakoj konkurenciji, Tunižani imaju jedan od najboljih zdravstvenih sustava u Africi.

ostavka

Milan Kujundžić

Nada Murganić

Tunis

ministar zdravstva

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter