za 100 posto o braku, politici i naravno umjetnosti

Saborski zastupnik o supruzi: 'Sreća moja da sam ja muzičar, a ona slikarica, jer inače bi bilo frke'


Mia Peretić
17.05.2018.19:00
Saborski zastupnik o supruzi: 'Sreća moja da sam ja muzičar, a ona slikarica, jer inače bi bilo frke'
Ranko Suvar / CROPIX

sažeto

Uz suprugu je postao ljubitelj slikarstva, no sam za sebe kaže da je za slikanje potpuni antitalent i da se radije drži sabornice i gitare


Mia Peretić
17.05.2018.19:00

Slikarica Vlasta Pastuović Aleksić jučer imala otvorenje svoje izložbe slika "Bez naziva", a podršku joj je došao pružiti njen suprug i saborski zastupnik SNAGA-e, Goran Aleksić. No, Aleksić nije samo promatrao i pljeskao, već je bio aktivni sudionik svečanog otvorenja. Malo je poznata stvar da se saborski zastupnik, uz politiku, jednako strastveno bavi glazbom, pa je na otvorenju izložbe svoje supruge okupljenim posjetiteljima i zasvirao na gitari. 

100posto

Slike umjetnice Pastuović Aleksić idu ka apstrakciji, u njima na svoj način redefinira objektivni svijet, tek naznačujući konture predmeta iz intimnog okruženja, a Goran Aleksić kaže da je, uz suprugu, i sam postao poznavatelj i ljubitelj slikarstva:

"Ja obožavam njezine slike, ona je moja osobna kućna umjetnica. Dok nisam sreo nju, slikarstvo nisam previše zapažao, nisam vidio ni boje oko sebe. Otkad sam s njom, sve se promijenilo. Sad volim i Moneta i Maneta i Matissea. Sve umjetnike koje prije nisam niti primjećivao da postoje", kaže političar.

No, kako tvrdi, još se nije odvažio da se i sam uhvati kista i boja.

"Nemoguće me naučiti slikati, ja sam potpuni antitalent. Sreća moja da sam ja muzičar, a ona slikarica, jer inače bi bilo frke. Slikari se međusobno baš ne vole previše", a supruga dodaje "To je super jer mi ne uzima boje!".

Suživot dvaju umjetnika za njih nije problem, jer kako smatraju, glazba i slikarstvo su vrlo kompatibilni.

A na njihovom se primjeru vidi da umjetnost i politika ne moraju nužno biti dva razdvojena svemira, jer uz to što svira gitaru i za sobom ima već dva nastupa na festivalima šansona, Aleksić je jednako predan i saborskim dužnostima:

"Zašto volim u biti politici? Radim za društvo, ono što ja radim stvarno je okrenuto prema građanima i nastojim im biti na usluzi 24 sata dnevno, komuniciram s ljudima čitavo vrijeme i ne smatram da sam se promijeno otkako sam ušao u politiku, potpuno sam pristupačan kao i prije". 

Galerija osmijeha u Radićevoj ulici bila je premalena za velik broj posjetitelja, a među uzvanicima bio je i Aleksićev saborski kolega, zastupnik romske manjine, Veljko Kajtazi. 

Ranko Suvar / CROPIX

No, čini se da zastupnik SNAGA-e zasad neće mijenjati karijeru:

"Nisam se razočarao u politiku otkako sam u Saboru jer sam znao kako politika izgleda, sve se to vrlo sporo može mijenjati, ali čovjek mora imati volju, mora biti uporan i ne smije odustati" i zaključuje:

Ranko Suvar / CROPIX

"Zasad moje bavljenje glazbom i nije neka karijera, ali, tko zna, možda se otvore neki novi horizonti kad mi supruga postane poznata svjetska slikarica. Možda me pošlepa sa sobom!".

politika

izložba

otvorenje

slike

Goran Aleksić

Vlasta Pastuović Aleksić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter