nema više zafrkancije, red se mora znati

Saborske zastupnike dočekala neočekivana zabrana, a vjerujemo da će Pernar i Divjak najviše zbog toga žaliti


100posto
27.11.2018.12:50
Saborske zastupnike dočekala neočekivana zabrana, a vjerujemo da će Pernar i Divjak najviše zbog toga žaliti
Goran Mehkek / CROPIX

100posto
27.11.2018.12:50

Od prošlog tjedna saborske zastupnike dočekala je na saborskim vratima vrlo jasna poruka, odnosno zabrana unošenja toplih pića i pribora za jelo u sabornicu. Na taj novitet osvrnuo se i zastupnik Bojan Glavašević koji je odlučio iskoristiti priliku pa malo pecnuti Ivana Pernara kojji je svojedobno jeo pizzu u Saboru te je napisao: "Od prošlog tjedna nova je zabrana unošenja toplih pića, vilica i žlica u sabornicu. Pizza je, ako je jedeš rukama, valjda ok. Jer ako nije izričito zabranjeno, onda je dopušteno, ili? Pitam za jednog kolegu". 

Naime, Ivan Pernar u prosincu 2016. godine tijekom rasprave o državnom proračunu za 2017. u saborskim je klupama jeo pizzu, zbog čega je zaradio opomenu predsjedavajućeg. No, nije on jedini koji je malo zasladio brk tijekom sjednice. 

'Takvo ponašanje u Hrvatskom saboru uopće nije kulturno niti principijelno'

U srpnju ove godine mnistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je tijekom rasprave u sabornici o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju jela čokoladu, na što je upozorio nezavisni zastupnik Marin Škibola. Njega je to zasmetalo pa je komentirao: Smatram da takvo ponašanje u Hrvatskom saboru uopće nije kulturno niti principijelno. Kada je gospodin Ivan Pernar ovdje jeo pizzu onda ste ga izbacivali van iz Sabora, a kad se ministrica i njeni stručni savjetnici časte na oči svih saborskih zastupnika onda nitko ministricu i njezina stručna tijela nije niti upozorio", kazao je tom prigodom Škibola. 

Sabor

pizza

Pernar

divjak

newsletter

Prijavite se na Newsletter