'Zašto nema seksa u državnoj upravi?'

Sabor raspravlja o Zakonu o državnim službenicima. Dobro ste pogodili, povećava im se broj, a neki pričaju viceve na tu temu


Mia Mitrović
31.01.2019.08:05
Sabor raspravlja o Zakonu o državnim službenicima. Dobro ste pogodili, povećava im se broj, a neki pričaju viceve na tu temu
Damjan Tadić/CROPIX

sažeto

Bliži nam se 2020. kada će Hrvatska predsjedavati Vijećem EU. To je dobra izlika da se poveča broj državnih službenika 


Mia Mitrović
31.01.2019.08:05

U četvrtak se u Saboru raspravlja o novom Zakonu o državnim službenicima, jer ih kao, nemamo dovoljno. Izlika za zapošljavanje novih kadrova u državnom aparatu je približavanje 2020. kada će Hrvatska predsjedavati Vijećem EU. Zahvaljujući toj časti, nove generacije uhljeba dobit će priliku da si osiguraju egzistenciju u toploj sobici nekakvog biroa baveći se aktivno uglavnom ne bavljenjem ničime.

Profimedia / Ilustracija

Dobra je vijest da zakon predviđa državnu službu od samo godinu dana i to isključivo na poslovima vezanim uz predsjedavanjem Vijećem, no ne sumnjamo da će uhljebi i njihovi sveci patroni u izvršnoj vlasti već pronaći način da taj rok produlje.

Zašto nema seksa u državnoj upravi

Loša je vijest što će se novim zakonom ukinuti objava plana primanja u državnu službu u dnevnim novinama. Planovi uhljebljivanja sada će se moći vidjeti samo u Narodnim novinama i na webu Ministarstva uprave što smanjuje transparentnost, kako je primijetila Vesna Pusić.

Ovu iznimno povoljnu situaciju za uhljebe i one koji to tek trebaju postati poprilično masnim vicem komentirao je HSS-ov zastupnik Željko Lenart:

"Znate li zašto u državnoj upravi nema seksa? Zato što su svi rodbina", ispričao je zastupnik.

Njegova šala nije se svidjela zaposlenima u državnoj upravi, a Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske (zar stvarno postoji tako nešto!?) zbog Lenartovog je vica poslao prosvjednu notu predsjedniku Sabora da upozori zastupnike na neprimjerene istupe. Da nije žalosno, možda bi sve to skupa bilo i smiješno.

uhljebi

državna služba

Vijeće EU

Željko Lenart

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter