jeste li vi danas na svom radnom mjestu?

Sabor je prazan, zastupnicima čini se nije bio dovoljan uskršnji odmor, samo njih 15-ak došlo na posao


100posto
26.04.2019.11:30
Sabor je prazan, zastupnicima čini se nije bio dovoljan uskršnji odmor, samo njih 15-ak došlo na posao
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Svim onima smrtnicima koji su danas otišli na svoje radno mjesto želimo ugodan radni dan i bolje političare u budućnosti, ma koliko to nemoguće zvučalo


100posto
26.04.2019.11:30

U petak je Sabor nastavio sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti te izvješću o provedbi plana protuminskog djelovanja i utrošenim sredstvima za 2018. godinu. No, čini se da ta tema baš previše ne zanima naše zastupnike ili se još nisu dovoljno odmorili od uskršnjih praznika, jer saborski zastupnici opet eskiviraju sa svog radnog mjesta. 

Naime, saborske klupe su u petak poluprazne i na posao je došlo tek njih 15-ak.  

Veliki dio je onih koji ovih dana imaju pametnije stvari za raditi, barem oni tako misle. Tako mnogi svoj izostanak opravdavaju obilaskom terena u sklopu predizborne kampanje za europske izbore koji su 26. svibnja, a uoči kojih će opet dobiti dva tjedna slobodno. 

U utrci za posao iz snova

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

I simpatično je to kako će zastupnici dobiti slobodne dane za svoje predizborne kampanje za novo potencijalno radno mjesto. To je moguće samo u Hrvatskoj, jer ne znamo kako drugačije shvatiti tu odluku. To je kao da vam sadašnji poslodavac da slobodno dane da tražite posao kod nekog drugog. Ono što običnim smrtnicima nije dopušteno, našim političarima definitivno jeste. 

A 30 zastupnika koji su kandidati za Europski parlament u ovom razdoblju bit će vjerujemo spremni na sve, jer ih očekuje san mnogih Hrvata. Naime, plaća je 8000 eura koja se dva puta oporezuje pa zastupnik dobije okvirno 5000 eura. 

A svim onima smrtnicima koji su danas otišli na svoje radno mjesto želimo ugodan radni dan i bolje političare u budućnosti, ma koliko to nemoguće zvučalo.  

Sabor

zastupnici

eu parlament

newsletter

Prijavite se na Newsletter